Жуан Жезус: Обезкуражен съм

21:06
Жуан Жезус: Обезкуражен съм

Защитникът на Наполи Жуан Жезус не скри огорчението си, след като Италианската футболна федерация реши да не наложи наказание национала на Интер Франческо Ачерби, когото обвини в расистка обида. На 17 март в мач от 29-ия кръг на Серия "А" бразилецът съобщи на съдията, че Ачерби го е обидил на расова основа в ситуация, в която двамата са се борили за топката на корнера.

"Уважавам решението, но ми е трудно да го разбера и ми оставя горчив вкус", написа съобщение Жезус, публикувано от клуба му. "Наистина съм обезкуражен от изхода на тази сериозна афера, в която единствената ми грешка бе, че постъпих като джентълмен, като не прекъснах важен мач с всичките неудобства, което това щеше да донесе на зрителите. Надявах се, че поведението ми ще бъде оценено и, може би, прието като пример", пише още бразилецът.

"Не очаквах такова решение. Опасявам се, надявам се да бъркам, че това може да създаде опасен прецедент за извинение на някои неуместни постъпки. Надявам се, че тази тъжна история можеше да помогне като пример за света на футбола да помисли върху толкова сериозен и важен проблем за решаване", смята защитникът.

Италианската футболна федерация реши вчера, че европейският шампион с Италия Ачерби, който рискуваше най-малко 10 мача наказание, няма да бъде санкциониран заради липсата на убедителни доказателства.

"Дискриминационното съдържание, без да поставяме под съмнение добрата воля на Жуан Жезус, е усетена единствено от засегнатия играч, като няма друго доказателство, било то аудио, видео или дори свидетелство", аргументираха се от федерацията.

От Наполи заявиха, че са "смаяни" от това решение и, че няма да участват в "козметичните инициативи" срещу расизма. Според италианската преса футболистите на Наполи могат да излязат преди следващия си мач от Серия "А" с фланелки в защита на своя съотборник. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация