Алвеш събра парите и излиза на свобода

16:49
Алвеш събра парите и излиза на свобода

Бившият национал на Бразилия Даниел Алвеш напуска днес затвора в Барселона, в който е от 14 месеца насам. Това стана възможно, след като той успя да депозира определената от съда гаранция от милиона евро, предаде “Радио Каталуния”.

На 22 февруари Алвеш беше осъден на 4,5 години затвор за изнасилване на жена в края на 2022 година. Адвокатите му обаче обжалваха на следваща инстанция, а на 20 март успяха да му издействат пускане под гаранция, докато се чака следващото решение на съда.

Бившата звезда на Барселона, Пари Сен Жермен и Ювентус обаче не успя веднага да депозира въпросния милион, защото сметките са му празни. Отпадна вариантът за финансова помощ и от семейството на Неймар.

Засега няма информация откъде Алвеш е взел необходимата сума пари. Бразилецът със сигурност чака да му бъдат върнати 9,2 млн. евро от данъчните власти в Испания по друго дело, което той спечели преди време. Според “Радио Каталуния” обаче сегашното плащане не е от тази очаквана сума.

Като част от условието за излизане под гаранция Алвеш трябва да си предаде двата паспорта - испански и бразилски. Той няма да е под домашен арест, но е задължен всяка седмица да посещава местен съд. Отделно му е наложена забрана да влиза в контакт с жертвата и да я доближава на по-малко от 1000 метра.

Още по време на процеса имаше опасения, че ако излезе навън, 40-годишният мъж може да избяга от Испания. Той обаче увери, че няма да го направи и иска да бъде на линия до края на самото дело, защото вярва, че е невинен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация