САЩ спечели Лигата на нациите за трети пореден път

08:35
САЩ спечели Лигата на нациите за трети пореден път

САЩ победи Мексико с 2:0 във финалата на КОНКАКАФ Лига на нациите и спечели турнира за трети пореден път. Мачът се игра в Арлингтън, а попаденията за американците отбелязаха Тайлър Адамс и Джовани Рейна.


Домакините бяха по-добрият отбор и заслужено вдигнаха трофея. Тимът на Грег Берхалтер поведе в края на първото полувремеи уверено контролираше двубоя до последния съдийски сигнал.


След като пропуснаха няколко положения в началото, американците излязоха напред в 45-ата минута с бомбен шут на Тайлър Адамс. Халфът на Борнемут получи топката от Уестън Маккени и не остави никакви шансове на мексиканския страж Гийермо Очоа. Ветеранът на няколко пъти спаси "ацтеките" от второ попадение, но нямаше какво да стори 63-ата минута, когато лошо изчистена топка попадна на крака на Рейна и той я заби в мрежата.


САЩ спечели и предишните две издания на турнира - през 2021 година след победа над Мексико с 3:2 и през 2023-а след успех с 2:0 срещу Канада.


На трето място завърши Ямайка. "Реге бойс" надвиха с 1:0 Панама. За панамците игра централният защитник на Левски Хосе Кордоба.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация