Шокираща версия за смъртта на приятеля на Сабаленка, вижте какво разкриха от полицията в Маями

18:39
Шокираща версия за смъртта на приятеля на Сабаленка, вижте какво разкриха от полицията в Маями

Константин Колцов, който е приятел на двукратната победителка от Големия шлем Арина Сабаленка, почина на 42-годишна възраст. Полицията в Маями информира, че “най-вероятно става дума за самоубийство”.

Колцов е бивш професионален състезател по хокей на лед, като е играл за Питсбърг Пингуинс в НХЛ, и редовно подкрепяше Сабаленка на турнирите. Световната номер 2 често се снимаше заедно с Колцов в социалните мрежи. Новината за кончината му бе съобщена от руския хокеен отбор Салават Юлаев Уфа, където той е бил помощник-треньор.

"С дълбока мъка ви информираме, че треньорът на Салават Юлаев Константин Колцов почина. Той беше силна и жизнерадостна личност, той беше обичан и уважаван от играчите, колегите и феновете", се казва в съобщението.

Колцов игра за отбора на Беларус на Зимните олимпийските игри през 2002 и 2010, а също е бил и треньор на тима.

Сабаленка, който спечели втората си титла от Големия шлем на Откритото първенство на Австралия през януари, е в Маями в момента, където трябваше да изиграе първия си мач от турнира по-късно през седмицата, но участието й при тези обстоятелства е под въпрос.

Това е втори трагичен инцидент за 25-годишната тенисистка от Беларус, чийто баща Сергей, също бивш състезател по хокей на лед, почина през 2019 на 43-годишна възраст.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация