Скръбна вест: Почина директорът на Фиорентина Джо Бароне

18:25
Скръбна вест: Почина директорът на Фиорентина Джо Бароне

Изпълнителният директор на Фиорентина Джо Бароне е починал днес в болница “Сан Рафаеле” в Милано, съобщиха от клуба. Кончината на ръководителя на “виолетовите” дойде само ден преди той да навърши 58 години.

Бароне получи сърдечен арест в хотела на тима часове преди гостуването на Аталанта в неделя, поради което мачът беше отложен в последния момент. Той беше приет в интензивното отделение на болницата, като веднага беше подложен на операция. Вчера от клуба обявиха, че той е бил поставен на животоподдържащи системи. Сърцето на шефа на тима от Флоренция обаче не е издържало и той е издъхнал по-рано днес. Бароне е роден през 1966 година в Поцало, Сицилия, като се мести със своето семейство в Ню Йорк, когато е едва на осем години. Той беше назначен за директор на Фиорентина през лятото на 2019 година, когато Роко Комисо закупи клуба от семейство Дела Вале.

“С дълбока скръб и огромна тъга Фиорентина потвърждава загубата на една от водещите си фигури, човек, който беляза най-скорошната история на клуба и който никога няма да бъде забравен. Изпълнителният директор Джузепе Бароне почина днес в болница “Сан Рафаеле” в Милано, след като внезапно се почувства зле в неделя. Роко Комисо и неговото семейство, Даниеле Праде, Николас Бурдисо, Алесандро Ферари, Винченцо Италиано, Кристиано Бираги и всички свързани с Фиорентина са напълно съкрушени от ужасната загуба на човек, който показа голям професионализъм и даде своите сърце и душа за тези цветове. Той беше ценен приятел, който винаги беше силен в най-щастливите и преди всичко най-трудните моменти. Целият “виолетов” свят изпраща своите сърдечни съболезнования на съпругата на Джузепе - Камила, на децата му и на цялото семейство Бароне по време на този момент на огромна скръб”, гласи изявлението на клуба.

Минути след тъжната новина всички клубове от Серия "А" поднесоха своите съболезнования към семейство Бароне и Фиорентина чрез публикации в социалните мрежи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация