Манчестър Юнайтед - Ливърпул (прогноза)

16:07
Манчестър Юнайтед - Ливърпул (прогноза)

Манчестър Юнайтед приема Ливърпул на "Олд Трафорд" в четвъртфинален сблъсък за Купата. За първи път от над 12 години едно от най-ожесточените съперничества в английския футбол украсява сцената на ФА къп. Това дерби може да осмисли сезона на "червените дяволи", които освен да си осигурят класиране в топ 4, нямат много повече за какво да играят. Освен това този сблъсък може да се окаже решаващ за Ерик тен Хаг, чиято работа може би зависи от резултатите от двете оставащи срещи на неговия отбор с Ливърпул.

Това едва ли ще го успокои, като се има предвид, че Юнайтед не успя да отбележи в четири от последните пет срещи с мърсисайдци. Първата му победа на "Олд Трафорд" обаче дойде срещу този съперник и домакинското предимство със сигурност може да работи в полза на "дяволите", тъй като те са непобедени в рамките на 90 минути на собствен терен в това състезание от март 2015 г., докато последният път когато Ливърпул ги победи тук във ФА къп е.. януари 1921 г.!

Преследващите историята футболисти на Юрген Клоп ще пропътуват 50-те километра по М62 до стадиона в отлично настроение след категоричната победа с 6-1 в Лига Европа над Спарта Прага в средата на седмицата, което им позволи да търсят още трофеи. Доверието ни в Ливърпул трябва да е високо, след като те загубиха само един от последните си 21 мача (16, 4), а освен това спечелиха всеки от последните си шест четвъртфинала за ФА къп.

Поражението на този терен през миналия сезон беше единствено от последните шест двубоя срещу вечните съперници. Такава беше скорошната доминация на Ливърпул. Те бяха победени от Юнайтед само три пъти от януари 2016 г., но всички тези загуби дойдоха на "Олд Трафорд", включително обратът пред празните трибуни с 3-2 за ФА къп през януари 2021 г.

Играчи, които заслужават специално внимание:

Роден и отгледан в Манчестър, Маркъс Рашфорд е допринесъл директно за седем гола в толкова домакински срещи срещу Ливърпул.

Мо Салах предизвиква страх в "Олд Трафорд", тъй като е отбелязал рекордните в кариерата си 12 гола срещу Юнайтед в 13 срещи.

Гореща статистика: 

Манчестър Юнайтед не е прескачал четвъртфиналите на ФА къп в последователни сезони от 2003/04 и 2004/05.

Прогноза: Манчестър Юнайтед да се класира

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация