Петев и Университатя започнаха с победа плейофите

07:21
Петев и Университатя започнаха с победа плейофите

Отборът на Университатя (Крайова), воден от българския треньор Ивайло Петев, спечели с 2:1 срещу тима на ЧФР Клуж в 31-вия кръг на румънската Суперлига. С успеха съставът от Крайова се изравни с втория в класирането Рапид (Букурещ) и се доближи на 4 пункта от лидера ФКСБ, който в днешния 17-и март (неделя) ще играе с палача на ЦСКА - София от последния сезон в Лигата на конференциите - Сепси.


Гостите играха по-мъдро през първото полувреме и поведоха в резултата в 38-ата минута с гол на Щефан Баярам. Скоро след почивката те съумяха да вкарат и втори гол чрез Александру Митрица в 51-вата минута. В 66-ата пък домакините от ЧФР Клуж намалиха изоставането си с попадение на Матей Кристиан Илие в 66-ата минута, но не им стигнаха силите да изравнят и трябваше да се примирят с поражението.


Това бе първият кръг в шампионата на северната ни съседка след разделянето му на две плейофни групи. Отборът, воден от Ивайло Петев се състезава в горния поток, в който се състезават шест тима и те трябва да определят бъдещия шампион, както и двамата участници в Лигата на конференциите през следващия сезон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация