Ковънтри удари Уулвс в луд мач за ФА Къп

17:46
Ковънтри удари Уулвс в луд мач за ФА Къп

Ковънтри поднесе първата сензация в четвъртфиналите за ФА Къп и изхвърли Уулвърхямптън след победа като гост на “Молиню” с 3:2. Срещата поднесе изключителни емоции на феновете и два пълни обрата, вторият от които в добавеното време на мача. На практика всичко най-интересно в срещата се случи през второто полувреме, когато паднаха и всички попадения. Елис Симс откри резултата в 53-ата минута, Раят Аит-Нури (84’) и Уго Буено (88’) обаче донесоха първия обрат в срещата за домакините, само за да се стигне до нов феноменален обрат от страна на “певците” с нови голове Симс (90’) Хаджи Райт (90’).

Двата отбора предложиха изключително атрактивен сблъсък, който се превърна в наслада за зрителите. Още през първата част играчите на Гари О’Нийл държаха топката в свое владение в по-голяма част от времето, но пък атаките на Ковънтри сякаш носеха повече опасност. Най-сериозната от тях дойде пет минути преди края на първото полувреме, когато Жозе Са направи едно от поредицата си страхотни спасявания след удар на Милан ван Евейк. Гостите все пак поведоха с гол на Елис Симс в началото на второто полувреме, когато центриране бе отклонено с глава и срещна ръката над лакътя на нападателя, за да влезе в мрежата. Сериозна проверка с ВАР в крайна сметка отсъди, че това е редовна ситуация и тя бе зачетена. В следващите минути Ковънтри продължи с отличното си представяне и пропусна един куп великолепни положения, а само страхотните спасявания на Жозе Са предотвратиха ново попадение.

Уулвърхамптън успя да стигне до пълен обрат едва в последните десет минути на срещата, когато те натиснаха на свой ред и в крайна сметка изравниха чрез Аит-Нури след лошо изчистване. Само пет минути по-късно Уго Буено вкара гол, който подпечата пълния обрат за “вълците”. Възпитаниците на Гари О’Нийл обаче впоследствие сякаш подцениха ситуацията и твърде силно повярваха, че са постнали целта си. От своя страна играчите на Ковънтри показаха пълна мобилизация и отново тръгнаха с всички сили напред. Така се стигна до 97-ата минута, когато меко центриране отляво на Хаджи Райт бе отклонено леко с глава и в крайна сметка се стигна до попадение, много сходно с първото за 2:2. В крайна сметка натискът и вярата на “небесносините” даде своя абсолютен и сензационен резултат в 10-ата минута на продължението, когато кълбото отново бе вкарано в наказателното поле, а там оставения непокрит Хаджи Райт преодоля Жозе Са с елегантен фалцов удар в далечния ъгъл, като по този начин подпечата визата за своя тим за полуфиналите на ФА Къп.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация