Локо Пловдив нанесе първо поражение на Славия през пролетта (видео)

17:39
Локо Пловдив нанесе първо поражение на Славия през пролетта (видео)

Локомотив Пловдив си тръгна щастлив от София след успех с 2:1 над Славия. Евандро (42) беше точен за гостите след ужасяваща грешка на вратаря Светослав Вуцов. Тони Тасев (70) изравни с глава през втората част, но веднага след това Димитър Илиев (73) пак даде аванс на гостите след нова грешка в защитата на "белите". Срещата от XXV кръг на първенството започна с първия съдийски сигнал на Валентин Железов.

Отборът на Славия се нуждаеше от трите точки, за да се приближи до седмото място в класирането, откъдето ще може да потърси участие в Лига на конференциите през бараж срещу четвъртия. От началото на пролетния дял от шампионата "белите" нямаха загуба, като в актива на тима на Златомир Загорчич имаше две победи и две равенства.

Локомотив (Пловдив) се качи на четвъртото място, като в предишния кръг "смърфовете" записаха лек успех с 3:0 над последния Етър под тепетата. Преди това отборът на Александър Томаш загуби в две поредни срещи - от Хебър (Пазарджик) и Крумовград. За момента Локомотив е две точки пред Левски, който играе срещу Етър по-късно днес.

Двубоят не предложи нищо интересно през първите 15 минути на срещата. В 18-ата минута от пряк свободен удар Евандро отправи коварен изстрел и топката тупна пред вратаря Светослав Вуцов, който я изпусна, но все пак успя да я отклони в корнер. В 34-ата минута гостите от Пловдив имаха голям късмет, защото горната греда срещна удара на Иван Минчев. Халфът на "белите" получи топката в наказателното поле и я насочи в горния ъгъл на вратата, но вместо това разтресе гредата.

В 42-рата минута Локомотив поведе след грешка на вратаря Светослав Вуцов. Дълга топка за бразилеца накара стража да излезе извън наказателното му поле. Вуцов обаче се размина с топката и това позволи на Евандро просто да я насочи в опразнената врата.

В края на полувремето Славия натисна Локомотив в опит да изравни, но пловдивчани удържаха своята преднина. На прибиране в съблекалнята фенове на Славия нападнаха вербално Златомир Загорчич, а и той не им остана длъжен. 

През втората част в игра се появи юношата на Левски Мартин Петков, за когото това е дебют за Локомотив (Пловдив). Първата възможност за второто полувреме се откри в 51-ата минута пред Тони Тасев, но ударът му с глава не затрудни вратаря на гостите.  

В 70-ата минута Славия изравни чрез своя голмайстор Тони Тасев. Въпреки ниския си ръст той надскочи Оливер Камдем след центриране на Томбак и с глава насочи топката във вратата.

Белите не успяха да се възползва от ситуацията и дори допуснаха втори гол във вратата си само три минути след попадението на Тасев. Защитник загуби топката в наказателното поле, което позволи на Мичи Нтело да отнеме и да подаде към свободния Димитър Илиев, който не се поколеба и с удар от движение по тревата преодоля стража Станислав Вуцов.

В 83-ата минута Евандро стреля в аут. До края на срещата нов гол не падна и Локомотив се качи на четвъртото място със спечелените три точки от днешния мач.

СЛАВИЯ - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 1:2
0:1 Светослав Вуцов (42)
1:1 Тони Тасев (70)
1:2 Димитър Илиев (73)

efbet Лига, 25-и кръг

Стартови състави:

СЛАВИЯ: 21. Светослав Вуцов, 3. Ертан Томбак, 5. Велко Йеленкович, 55. Ивайло Марков, 37. Венцислав Керчев, 19. Чунг Нгуен До, 27. Емил Мартинов, 73. Иван Минчев, 8. Емил Стоев, 88. Тони Тасев, 10. Владимир Николов;

ЛОКОМОТИВ: 81. Христиан Томов, 44. Ангел Лясков, 91. Хорхе Сегура, 12. Ефе Али, 5. Тодор Павлов, 71. Оливер Камдем, 17. Мартин Райнов, 21. Евандро, 7. Бабакар Дион, 14. Димитър Илиев, 9. Мичи Нтело;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация