Шокиращ резултат за широката футболна общественост в мача на Байер с Карабах (видео)

00:49
Шокиращ резултат за широката футболна общественост в мача на Байер с Карабах (видео)

Байер Леверкузен постигна изключително драматична победа с 3:2 над Карабах и си подсигури място на четвъртфиналите в Лига Европа. Само преди седмица “аспирините” трябваше да изравняват от 2:0 до крайното 2:2, а тази вечер направиха същото, но постигайки пълен обрат, който ги прати напред. Всички попадения в мача паднаха през второто полувреме, когато азербайджанският тим поведе с голове на Абдела Зубир (59’) и Жуниньо (67’), а между тях от игра бе отстранен Елвин Джафаркулиев. Джереми Фримпонг (72’) намали, а два гола на Патрик Шик (90’, 90’) в добавеното време в крайна сметка подпечатаха успеха за водача в Бундеслигата.

Футболистите на Чаби Алонсо започнаха пределно мобилизирани и в търсене на ранно попадение, което да донесе необходимото спокойствие. Те създадоха няколко добри положения още в първия четвърт час, в чиято основа бе Борха Иглесиас. Още в шестата минута испанецът овладя подаване в наказателното поле, но стреля над напречната греда. В десетата минута Амин Адли не успя да се възползва от лошо изчистване и на свой ред не успя да уцели рамката на вратата.

Домакините още на няколко пъти създадоха суматоха в наказателното поле, но след двайстата минута гостите от Карабах постепенно изравниха играта и на свой ред създадоха някои по-интересни положения на контратака. Най-добрата ситуация на тяхната сметка дойде минутка преди края на редовното време, когато Жуниньо преодоля бранител в наказателното поле, но не бе точен при изстрела си. В ответната атака пък от Байер бяха много близо да се възползват от грешка на вратаря на Карабах при подаване, но впоследствие се оказа, че Флориан Виртц е бил в засада.

Байер потърси попадението и в началото на второто полувреме, когато първо Флориан Виртц получи в наказателното поле в опасна зона, но опитът му за взаимодействие не се получи. Малко след това Есекиел Паласиос пък стреля опасно, но покрай гредата. Така се стигна до бърза атака на гостите от Карабах малко преди достигането на час игра, когато бившият играч на Черно Море Леандро Андраде получи в наказателното поле отдясно, а той качи топката на главата на Абдела Зубир, който реализира.

Веднага след попадението Байер осъществи на свой ред бърза атака, левият бек на гостите от Азербайджан Елвин Джафаркулиев подцени една топка, позволявайки тя да премине зад гърба му, където дебнеше Джереми Фримпонг. Бранителят на Карабах събори десния бек на “аспирините”, за което първоначално получи жълт картон. Ситуацията бе преразгледана от Антъни Тейлър с ВАР и той реши да изгони Джафаркулия, като по този начин гостите останаха с човек по-малко след час игра.

Макар и с човек по-малко възпитаниците на Курбан Курбанов нанесоха нов удар в 68-ата минута. Гостите отново осъществиха отлична много бърза атака отдясно, Вешович получи в наказателното поле и с успореден пас на свой ред намери Жуниньо и той отблизо преодоля Матей Коварш за втори път тази вечер.

Байер Леверкузен успя да намали изоставането си в 72-ата минута, когато пък на отсрещния край на игралното поле Джереми Фримпонг бе забравен сам в наказателното поле и прати топката в обратния ъгъл на Андрей Луньов за 1:2. В следващите минути двата отбора си размениха няколко опасни атаки, които можеха да завършат с попадение във всяка една от двете врати. Десет минути преди края на редовното време няколко играчи на “аспирините” се разминаха с топката, а Алекс Гримално стреля покрай дясната греда на гостите.

Играчите на Леверкузен отново по подобие на първата среща успяха да стигнат до изравняване 2:2 в добавеното време. Това стана в 94-ата минута, когато топката достигна до Алекс Грималдо, а той подаде на първа греда, където Патрик Шик с шпагат намери мрежата. Чешкият нападател се превърна в абсолютен герой за “аспирините”, след като с глава засече центриране в мрежата в 97-ата минута и по този начин прати Байер на четвъртфиналите в Лига Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация