България може да остане без щангисти на Игрите в Париж

18:11
България може да остане без щангисти на Игрите в Париж

България може и да остане без представител във вдигането на тежести на предстоящите олимпийски игри в Париж през лятото. Това стана ясно на извънредното събрание на Българската федерация по вдигане на тежести, което се проведе по-рано днес в София.

Причината за това притеснение е, че европейската и световната федерация в този спорт са получили сигнал от участници на континенталния шампионат в София за сериозно нарушение. По време на състезанието е бил забелязан двукратният сребърен медалист от световно първенство и сребърен медалист от олимпийски игри в Сидни Алан Цагаев. Той е бил редом до националите ни и Иван Иванов по време на спортния форум, а това е нарушение на доживотната му забрана да се занимава с този спорт.

От старото ръководство на българската федерация с президент Маджид обявиха, че не е издавана акредитация на Цагаев, но той е бил заснет от други участници и е пратена жалба. Бившият президент на БФВТ Ариф Маджид заяви, че има реална опасност България да получи забрана за участие на големи първенства, включително и олимпиадата в Париж. Все още няма становище от международните централи по така възникналия казус.

Бившият президент на БФВТ Ариф Маджид заяви, че родната федерация е подала жалба до европейските и световни федерации относно този казус и чака решение.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация