Нискорезултатен, но много интересен мач между Борусия и ПСВ

23:47
Нискорезултатен, но много интересен мач между Борусия и ПСВ

Борусия Дортмунд се класира за 1/4-финалите на Шампионската лига, след като победи с 2:0 ПСВ Айндховен на "Сигнал Идуна Парк". Двата отбора бяха завършили при резултат 1:1 сблъсъка си в Нидерландия и днес трябваше да започнат спора си от начало. "Жълто-черните" започнаха много силно и взеха аванс още в третата минута след гол на Джейдън Санчо, който се разписа във втори пореден мач. До почивката тимът на Един Терзич пропусна да вземе по-сериозна преднина и през второто полувреме имаше доста трудни моменти, след като ПСВ взе инициативата. Удар на Ървинг Лосано срещна гредата, а на няколко пъти и Кобел се намесваше, за да съхрани аванса на своя отбор. Гол на Фюлкруг пък бе отменен заради засада. В добавеното време Де Йонг направи огромен пропуск, с който можеше да изравни, а секунди след това Марко Ройс наказа грешка в защитата на нидерландския тим и оформи крайния резултат.

За ПСВ това бе едва трета загуба в 40 мача във всички турнири от началото на сезона.

Юлиан Риерсон, който до последно бе под въпрос, остана на пейката, като вместо него като титуляр за Борусия стартира Йозджан. Нико Шлотербек пък пропусна двубоя заради наказание. Емре Джан действаше като централен защитник заедно с Матс Хумелс, а Никлас Зюле влезе в ролята на десен бек. Отляво бе Ян Маатсен. Останалите избраници на Един Терзич бяха напълно очаквани.

Важната новина в състава на гостите бе, че Ферман беше готов да започне. Схутен и Боскали стартираха в центъра на защитата, а Бакайоко бе предпочетен в атака пред Лосано, който остана на пейката за началото.

Домакините започнаха силно и още в първата минута стигнаха до опасност пред вратата на ПСВ. Маатсен се озова на стрелкова позиция след границата на наказателното поле, но Бенитес изби в корнер. Началният натиск на "жълто-черните" продължи, а отбраната на ПСВ не бе концентрирана и в третата минута не успя да изчисти центриране на Маатсен, след което Брант върна към Санчо, който стреля прецизно по земя от 20-ина метра. Топката чукна гредата и влезе във вратата на Бенитес за 1:0. Привлеченият под наем от Манчестър Юнайтед англичанин пък се разписа във втори пореден мач, след като през уикенда отбеляза първия си гол след своето завръщане в Дортмунд.

Борусия продължи да доминира и в 12-ата минута Фюлкруг пропусна златен шанс да удвои, след като получи от Зюле в наказателното поле, но от 11-12 метра стреля много неточно. Пет минути след това Бенитес спаси опасен удар на Маален.

Гостите трудно успяваха да преминат централната зона в първите 20-ина минута, а най-големи проблеми на защитата на "филипсите" създаваше Санчо. В 26-ата минута Забитцер намери много добре Маален, който стреля по диагонала, но топката профуча встрани от далечната греда.

След това ПСВ най-сетне успя да изнесе топката в половината на домакините и започна да атакува повече, но ударите на гостите не затрудняваха Кобел. Маален пък не се възползва от третата добра ситуация, която се откри пред него, и така резултатът се запази до почивката.

В 53-тата минута хубав удар на Ървин Лосано, който замени Тил на почивката, срещна лявата греда на вратата на Кобел, като това бе най-добрата ситуация за гостите до момента. Малко след това Тезе бе изведен зад гърба на Маатсен и стреля в близкия ъгъл, но Кобел изби. ПСВ натисна сериозно в тези минути. Госте обаче не се възползваха от игровото си предимство в този период и в 64-тата минута можеха да получат втори гол, след като Маален много добре центрира към Фюлкруг, който стреля с глава, но Бенитес изби.

В 71-вата минута Кобел отново трябваше да се намесва и го направи повече от добре, след като парира силен удар на Бакайоко отблизо.

В 77-ата минута Никлас Фюлкруг прати топката във вратата на Бенитес за втори път, след като засече центриране от свободен удар на Ройс, но след намесата на ВАР попадението бе отменено заради тънка засада.

До края гостите продължиха да търсят изравнителното попадение, но така и не успяха да стигнат до него. Тезе стреля встрани от целта в 90-ата минута, а в четвъртата минута на добавеното време Люк де Йонг направи огромен пропуск, след като се оказа очи в очи с Кобел, но стреля над вратата.

Секунди след това Марко Ройс отбеляза втори гол, възползвайки се от подхлъзване на Бабади, който го остави сам срещу Бенитес. Опитният играч на Борусия не сгреши и оформи крайния резултат.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация