Ал-Хилал подобри световния рекорд по поредни победи

10:03
Ал-Хилал подобри световния рекорд по поредни победи

Саудитският Ал-Хилал влезе в историята на футбола. Клубът от Рияд вече държи световния рекорд за най-много поредни победи в официални мачове. 


Отборът на Жорже Жезус се наложи с 2:0 над Ал-Итихад в Азиатската Шампионска лига и подобри постижението на уелския ТНС, който спечели 27 поредни мача в периода 2016-2017 година.


С две впечатляващи серии от победи може да се похвали Аякс. Грандът от Амстердам печели 26 поредни срещи между 1971 и 1972 година, а в периода 1994-1995 година записва 25 последователни победи. Палмейрас има 24 успеха поред през 2011 година, а Байерн (Мюнхен) - 23 през сезон 2019/20.


Ал-Хилал е убедителен лидер в първенството на Саудитска Арабия, с аванс от 12 точки пред Ал-Насър на Кристиано Роналдо. Тимът е фаворит и в Шампионската лига на Азия, където вече е на полуфиналите.


Ал-Хилал победи Ал-Итихад с 2:0 у дома, а в снощия реванш от четвъртфиналите подчини съперника си със същия резултат. Головете отбелязха Асир Гарсан Ал-Шахрани в 61-ата минута и Малком в добавеното време. Малко преди втория гол Абдерразах Хамдалах от домакините получи червен картон.


Само от началото на месеца Ал-Хилал спечели три пъти срещу Ал-Итихад и е в серия от 5 поредни успеха срещу друг от саудитските грандове.


На полуфиналите Ал-Хилал ще има за съперник Ал-Аин от ОАЕ, който вчера отстрани Ал-Насър. Южнокорейският Улсан пък чака победителя от двойката Шандун Тайшан - Йокохама Маринос.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация