Славия обърна Локомотив София в "Надежда" (видео)

18:42
Славия обърна Локомотив София в "Надежда" (видео)

Славия обърна с 2:1 Локомотив София като гост в мач от 24-ия кръг на efbet Лига, а с този успех запази шансовете си за седмото място в класирането, даващо право на бараж за Европа. "Столичните железничари" откриха резултата чрез Антони Иванов в 24-ата минута, но с две попадения на Владимир Николов след почивката "белите" си тръгнаха с трите точки от "Надежда".

Домакините бяха без своя капитан Красимир Милошев и Карлос Франса, които изтърпяват наказания. "Белите" пък не можеха да разчитат на Ерол Дост, тъй като бранителят бе изгонен в предишния кръг срещу Ботев (Пловдив). В последния момент от 11-те отпадна Ивайло Марков, който първоначално трябваше да започне от първата минута, но поради вирусно заболяване бе заменен от Виктор Генев.

Галин Иванов отправи първия изстрел в мача след по-малко от 180 секунди игра, но той излезе в аут. В 11-та минута Мечев събори Иванов пред наказателното поле. Тасев отправи удар от фал, но над напречната греда.

Последва затишие пред двете врати до 24-ата минута, когато Локо откри резултата. Рапосо проби отдясно и подаде от аутлинията към Антони Иванов. Халфът овладя в наказателното поле на Славия и след силен шут с левия крак от 14-15 метра не остави шанс на Вуцов.

Малко след попадението "белите" останаха без Галин Иванов. Капитанът на гостите получи травма и напусна терена за сметка на Чунг Нгуен До.

В 30-ата минута Николов отправи бомбен шут към вратата на Локо, но Любенов внимаваше и изби.

Славия можеше да изравни в 39-ата минута, когато Тасев се измъкна от отбраната на домакините и стреля с глава от близка дистанция, но Любенов показа класа и спаси. В края на първото полувреме "белите" имаха още един шанс за попадение след удар на Томбак от границата на наказателното поле, който профуча покрай лявата греда.

Втората част започна с натиск и гол за Славия. В 47-ата минута футболистите на Загорчич получиха право да изпълнят деветия си корнер. Тасев центрира, а Николов с глава прати топката в левия долен ъгъл за 1:1.

Само 180 секунди по-късно Николов бе близо да направи пълен обрат, но Любенов изби удара му от 5-6 метра.

В 63-ата минута гостите все пак успяха да обърнат резултата. Добре развила се атака доведе до центриране отляво към Томбак, който стреля малко зад точката за изпълнение на дузпа. Любенов успя да парира, но последва добавка на Владимир Николов, която не остави никакви шансове на вратаря и направи резултата 1:2.

След гола Славия продължи да бъде по-активен. В 71-ата минута Емил Мартинов засече с глава центриране от фал, но ударът му премина встрани от вратата. До края на срещата състезателите на Златомир Загорчич контролираха събитията на терена и не позволиха на Локо да застраши "бялата" врата.

ЛОКОМОТИВ (СОФИЯ) - СЛАВИЯ 1:2

1:0 Антони Иванов 24
1:1 Владимир Николов 47
1:2 Владимир Николов 63

ЛОКОМОТИВ (СОФИЯ): 24. Любенов, 2. Кардосо, 12. Франко, 4. Димов, 31. Станоев, 10. Николов, 45. Митков, 21. Иванов, 13. Рапосо, 16. Мечев, 98. Траоре

СЛАВИЯ: 21. Вуцов, 3. Томбак, 5. Йеленкович, 4. Генев, 37. Керчев, 33. Иванов, 27. Мартинов, 73. Минчев, 7. Александров, 88. Тасев, 10. Николов

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация