Изгряващата звезда в ММА Дакота Дичева: Много съм горда с българските ми корени

00:17
Изгряващата звезда в ММА Дакота Дичева: Много съм горда с българските ми корени

Професионалната ММА състезателка Дакота Дичева, която записа впечатляващите десет победи в първите си десет битки, даде специално интервю за Sportal.bg. Считаната от мнозина за бъдеща шампионка в UFC разкри първо в “Sportal Fight Club” кога ще влезе отново в клетката на елитната бойна верига “Professional Fighters League”.

"Тази година ще участвам в световен турнир на PFL. Ще се бия за световна титла. Миналата година спечелих европейския пояс. Сега конкуренцията ще е по-висока. Момичетата са много по-корави. “Белатор” и PFL вече се сляха и сега ще има дами от “Белатор” в турнира. Това ще бъде вълнуващо! Това е стъпка напред и аз съм готова за нея! Както каза, все още няма много яснота за битките. Едва наскоро разбрах срещу кого ще се бия, но все още всичко не е на 100 % ясно. Сигурна съм, че ще го обявят в следващите няколко дни. Ще се бия на 4-и април, което е много скоро".

25-годишната спортистка от Манчестър завоюва европейската титла в категория муха при дамите в PFL в края на миналата година. Тя се саморазправи само за един рунд с италианката Валентина Скатици. Това бе осми нокаут за представителката на “Манчестър Топ Тийм” в професионалната ѝ кариера.

"Хората ме питат постоянно дали нещо е по-различно за мен, когато вече съм шампион. За мен всичко е по старому. Имам по-големи цели, които гоня. Имам още много на какво да се уча. Все още не съм най-добрата в залата. Има още много за постигане. Това ме държи смирена. В този спорт винаги има в какво да станеш по-добър. Дори и да съм световна шампионка на PFL, винаги ще има жени в залата, които ще надделяват над мен в определени аспекти. Ако запазя този начин на мислене и знам, че имам само един опит в този спорт, това ще ме държи на земята", сподели Дичева пред Борис Тонев.

За следващото си предизвикателство Дичева се подготвя в люлката на редица ММА шампиони - “Американ Топ Тийм”. Ултра модерната зала за бойни спортове се намира в Кокънът Крийк, Флорида. Състезателката с прякор Опасната сподели какви са й впечатленията от тренировките там.

"Лагерът върви много добре. Мисля, че остават още три седмици до първата ми битка от предстоящия турнир. Всичко е на високи обороти в момента, тренировките са тежки. Работя над всички аспекти на играта ми - много жиу-жицу, борба, както и все още много страйкинг. Хората си мислят, че не работя върху страйкинга си заради опита ми и това, че съм добра в този аспект, но това не е така. Продължавам да работя здраво и върху него. Всичко върви добре. Ще бъда готова да се бия скоро", споделя англичанката с български корени

"Планирам да остана в САЩ за целия турнир. Наскоро се нанесох в апартамент тук, за да мога да се концентрирам и да работя върху играта си цяла година. Ще се прибера вкъщи, само ако отпадна от турнира. Планът ми е да остана тук и да не се прибирам. Това ми помага много ментално, защото знам, че няма дата на която трябва да се прибера. Така мога да се фокусирам върху това, което трябва. Засега оставам тук във Флорида"

В последната си изява на бойната сцена Дичева бе съпроводена към клетката от гайдар, а на гърба ѝ бе българското знаме заедно с това на Англия. Майсторката на нокаутите планира да продължи да показва българското в нея на милионите фенове на бойните спортове, които я гледат по целия свят.

"В началото на кариерата ми излизах само с единия флаг, но това никога не ме караше да се чувствам добре. Малко се ядосвах, когато виждах само английското знаме под името ми преди битка. Много съм горда с българските ми корени и вече винаги ще нося и този флаг. Надявам се, че влизането ми в клетката ще става все по-добро. Ще добавям по нещо ново от традициите ни всеки път. Миналия път беше гайдата. Намислила съм няколко неща за следващата битка, но все още не съм решила кое ще бъде. Сигурно е, че винаги ще има нещо от българските традиции!"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация