Аталанта строши гредите на "Алваладе" и пропусна да реши всичко в двубоя със Спортинг още в Лисабон

21:40
Аталанта строши гредите на "Алваладе" и пропусна да реши всичко в двубоя със Спортинг още в Лисабон

Спортинг Лисабон и Аталанта изиграха динамичен първи осминафинален сблъсък помежду си в Лига Европа, но не успяха да се победят и завършиха 1:1 на "Жозе Алваладе" в Лисабон. Домакините трябва да са по-доволни от този резултат, защото италианският тим на три пъти удари греди, а в две ситуации Франко Израел също се намеси блестящо. Веднъж гредата спря и Спортинг. Така всичко в този сблъсък ще се реши на 14 март в Бергамо.

Двубоят започна по равностоен начин, но домакините първи нанесоха удар след перфектна контраатака в 17-ата минута, когато Тринкао изведе превъзходно Паулиньо отляво, а португалецът стреля покрай Мусо в далечния ъгъл за 1:0. Аталанта опита да отговори бързо, но бергамаските нямаха никакъв късмет, защото в рамките на две минути на два пъти гредите ги спираха след удари на Холм и Скамака. В 30-ата минута пък Франко Израел се намеси блестящо, избивайки много мощен удар на Де Роон от около 25 метра.

Сериозният натиск на гостите даде резултат в 39-ата минута. Куарешма върна слабо назад, а Израел трябваше да излезе извън наказателното поле, за да избие топката, притиснат от Луукман. Кълбото стигна до Миранчук, който веднага подаде към Скамака. Италианецът много добре задържа, освободи се и стреля в ъгъла за 1:1.

В 42-рата минута Скамака можеше да направи пълен обрат, но Израел за втори път днес показа много добра реакция и изби добре пласирания удар с глава на нападателя.

Аморим направи тройна смяна на почивката, като включи Жуст, Хюлманд и Гьокереш. Това направи Спортинг доста по-офанзивен. Мусо направи добро спасяване след удар на Катамо. В 60-ата минута късметът отново покри домакините, след като удар на Луукман срещна гредата на вратата зад Израел за трети път тази вечер. Малко по-късно Фортуна се усмихна най-сетне и на гостите, след като удар с глава на Коатес също срещна гредата.

До края и Коласинак пропусна добра възможност за отбора на Аталанта, който продължи да изглежда далеч по-опасно в атака. В 86-ата минута Ел Билал Туре прати топката във вратата на Израел след акробатично изпълнение, но преди това бе в положение на засада, така че това попадение правилно бе отменено.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация