Пореден голям успех за Алберт Попов

00:03
Пореден голям успех за Алберт Попов

Международната федерация по ски (ФИС) обяви, че отменя изцяло предстоящия кръг от Световната купа по ски алпийски дисциплини в словенския курорт Кранска гора, който трябваше да се проведе този уикенд.

Решението на организаторите е свързано с обилния дъжд, който се изсипа над района в последните 24 часа и напълно унищожи основата на трасето.

Във вторник от ФИС съобщиха, че отменят гигантския слалом в събота и той трябваше да бъде заменен от слалом точно заради неблагоприятните метеорологични условия.

Отменянето на стартовете в Кранска гора означава, че българинът Алберт Попов се класира за Финалите на Световната купа в Заалбах от 16 до 24 март.

В тях ще участват първите 25 в класирането във всяка дисциплина, както и световният шампион при младежите. Попов е 22-ри в дисциплината слалом.

Шампион в слалома и носител на Малкия кристален глобус става Мануел Фелер. Австриецът има 635 точки, докато вторият Линус Щрасер от Германия е с 466 точки. С едно оставащо състезание Щрасер не може да навакса повече от сто точки.

По-рано през сезона по различни причини бяха отменени кръговете в Зьолден (Австрия), Цермат (Италия), Бийвър Крийк (САЩ), слаломът във Вал д'Изер (Франция), спусканията в Шамони (Франция) и слаломът в Банско (България).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация