Мъри Стоилов: Лъжа е и за капитана, и за парите

08:55
Мъри Стоилов: Лъжа е и за капитана, и за парите
Димитър Бербатов е капитан на националния отбор и ще продължи да бъде такъв. Това заяви треньорът Станимир Стоилов в разговор със "7 дни спорт". Така той опроверга информацията, че в отбора има брожение срещу Димитър Бербатов.

Стоилов отрече и друг слух - че той и тарторите на отбора са говорили за премии преди тренировката в неделя. Той, Бербатов, Стилиян Петров, Димитър Иванков и Благой Георгиев останаха половин час в съблекалнята на стадион "Васил Левски".

"Какви премии - попита Стоилов след тренировката вчера. - Не знам откъде се появи тази информация за пари. Темата ще бъде обсъждана чак догодина, през септември месец. Нямам представа дали по-рано ще има среща между членовете на изпълкома и футболистите."

Разговорите за пари в националния отбор на България се отлагат за следващата година. Те ще се проведат след изтеглянето на жребия за европейските квалификации. Парите, които националите поискат, ще зависят от силата на съперниците в групата.

"Темата ще бъде обсъждана чак догодина, през септември месец", обясни Стоилов.

Селекционерът отхвърли информацията, че той и тарторите на отбора са говорили за пари преди тренировката в неделя. Разговорът в съблекалнята е бил за ежедневните неща около отбора. Не Мъри, а президентът Борислав Михайлов има думата за премиите.

Селекционерът Станимир Стоилов коментира нападките на президента на Славия Венцеслав Стефанов.

"Не смятам, че трябва да отговарям на футболно неграмотен човек. Още през 2007 г. спрях да говоря с този човек. На него трябва по-често да му се вдига телефонът, за да е спокоен и всичко да е както трябва."

Междувременно стана ясно, че Пламен Николов най-вероятно ще пропусне контролата с Малта. Той се излекува от грип.

"Не е страшно, ако Николов не вземе участие в мача, тъй като няма възможност всички, които са в групата, да играят. Защитникът на Литекс все пак ще пътува с отбора", каза Стоилов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация