Гуардиола: В момента не мисля за мача с Ливърпул

20:47
Гуардиола: В момента не мисля за мача с Ливърпул

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола увери, че в момента не мисли за предстоящото в края на седмицата решаващо дерби с Ливърпул и е концентриран единствено върху утрешния реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига срещу ФК Копенхаген. „Гражданите“ спечелиха с 3:1 в Дания и според мнозина Гуардиола може да си позволи много ротации в утрешния реванш, за да запази свежестта на основните си играчи за големия сблъсък на „Анфийлд“. Мениджърът на Сити обаче твърди, че все още не е избрал състава и селекцията му ще зависи само от това как се чувстват футболистите му.

„По-добре е да мога да седя тук, след като вече съм печелил Шампионската лига, но както казах и преди, сезонът с требъла свърши и този е съвсем отделен. Утре имаме шанса отново да бъдем на 1/4-финалите и това е целта. Не мисля много за други неща. Дали можем да повторим требъла? Още сме много далеч да говорим за такива неща. Да, спечелихме финала срещу Интер, но сега сме в началото на март и утре играем с Копенхаген. Вчера, днес и утре ще съм концентриран само върху този мач.

Селекцията зависи от това как са възстановили играчите от предишния мач и как се чувстват. Утре сутринта ще изберем състава на базата на всичко това. Във футбола всичко може да се случи и трябва да сме наясно с това. Искаме да се класираме и това е целта. Изпитвам голямо уважение към Копенхаген. Те се защитават добре. Шампионската лига си е Шампионска лига и ние искаме да се класираме напред и да бъдем сред осемте най-добри отбора в турнира.

Джак Грийлиш няма да бъде готов за утре. Не знам кога ще бъде на разположение", заяви Гуардиола по време на днешната си пресконференция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация