Фулъм не беше гостоприемен домакин на Брайтън

20:47
Фулъм не беше гостоприемен домакин на Брайтън

Фулъм нанесе тежка загуба с 3:0 на Брайтън в мач от 27-ия кръг на Премиър лийг. Хари Уилсън (21’) и Родриго Муниз (32’) дадоха солидна преднина на лондончани още в първия половин час на двубоя, а Адама Траоре сложи точка в добавеното време на срещата.

Срещата започна по отличен начин за играчите на Марко Силва, които се възползваха още от първата си по-добра възможност, за да излязат напред в резултата. Това стана след дълго подаване към Родруго Мунуз, нападателят успя да спечели високата топка и да я отклони към Хари Уилсън, а крилото реализира за 1:0. Двамата играчи си размениха местата десетина минути по-късно, когато Уилсън центрира, а Муниз с глава заби неспасяемо в мрежата на Джейсън Стийл.

Доброто представяне на домакините продължи и през втората част, когато Андреас Перейра пропусна нова добра възможност, след като се озова очи в очи със Стийл, но не се забави да стреля. След изминаването на час игра играчите на Брайтън сякаш рязко вдигнаха оборотите и заиграха доста по-добре. В тези минути Евън Фергюсън на два пъти бе близо до попадение, а малко след това и Факундо Буананоте не успя да намали изоставането на своя тим. Така в добавеното време на срещата се стигна до контраатака на “котиджърс”, която даде възможност на Адама Траоре да подпечата успеха на своя тим В последните секунди на срещата Буананоте успя да вкара поне почетно попадение, но засада го отмени.

По този начин Фулъм постигна втора поредна победа и затвърди добрата си форма в последните седмици, което ги изкачи до 12-ото място в класирането. От своя страна Брайтън пък не успява да покаже обичайното си ниво и се свлече чак до деветата позиция в подреждането с 39 пункта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация