Без изненади: Верстапен спечели Гран При на Бахрейн

19:23
Без изненади: Верстапен спечели Гран При на Бахрейн

Макс Верстапен започна сезон 2024 във Формула 1 с убедителна победа в надпреварата за Гран При на Бахрейн, продължавайки с доминацията си на спорта от последните години.

Нидерландецът води във всеки един метър на състезанието на пистата „Сахир“ и напълно заслужено за втора поредна година спечели откриващата надпревара за сезона. Освен това Верстапен записа и най-бързата обиколка днес, с което оформи своя пети Голям шлем (полпозишън, победа, най-бърза обиколка и водачества във всеки един тур) в кариерата.

На финала трикратният световен шампион имаше аванс от 22.4 секунди пред съотборника си Серхио Перес, който и тази година финишира втори в Бахрейн. Подиумът в първия старт за сезона оформи Карлос Сайнц, който демонстрира много силно състезателно темпо и заслужено се качи на почетната стълбичка.

Шарл Леклер имаше проблеми с поведението на своята кола в първата половина на дистанцията и това не му позволи да се бори за нещо повече от четвъртото място днес. Пети финишира Джордж Ръсел, а точки от Гран При на Бахрейн взеха още Ландо Норис, Люис Хамилтън, Оскар Пиастри, Фернандо Алонсо и Ланс Строл. До финала на надпреварата стигната абсолютно всички пилоти.

Сезонът във Формула 1 продължава след седмица с Гран При на Саудитска Арабия. Състезанието в Джеда също ще бъде в събота, а тренировките и квалификацията в четвъртък и петък.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация