Кой с какви гуми ще се състезава в Бахрейн

13:12
Кой с какви гуми ще се състезава в Бахрейн

През последните години надпреварата за Гран При на Бахрейн винаги се характеризира с високата деградация на гумите, която принуждава пилотите да направят повече от едно спиране в бокса. Очакванията са и днес да има поне две смени на гуми в хода на дистанцията, но стратегията на всички отбори ще зависи от гумите, с които те разполагат.

До момента през уикенда единствено съотборниците в Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес са използвали твърдите гуми. Това се случи в третата тренировка вчера, след което тези сликове бяха върнати на Пирели.

Поради тази причина двамата разполагат с по само един комплект от най-твърдите смеси в гамата на италианската компания за днешния старт. Абсолютно всички техни съперници имат по два чисто нови комплекта твърди гуми, които могат да се окажат ключови за днешното състезание.

От пилотите в челото всички разполагат с по един комплект от средно твърдите гуми, като единствено за съотборниците във Ферари Шарл Леклер и Карлос Сайнц те не са чисто нови. Двамата направиха по една бърза обиколка с тях в началото на квалификацията вчера.

От гледна точка меките гуми Верстапен и Перес имат по един комплект чисто нови сликове, които могат да има бъдат полезни на старта на надпреварата. Те имат и по три комплекта използвани меки гуми. Техните съперници пък разполагат единствено с вече карани сликове от сместта С3, която е най-меката за този уикенд.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация