Черно море надви Ботев Враца и отново оглави класирането (видео)

20:26
Черно море надви Ботев Враца и отново оглави класирането (видео)

Черно море успя да стигне до важна победа с 2:1 над Ботев Враца в първия мач от 23-ия кръг на efbet Лига. “Моряците” заслужено грабнаха успеха, след като бяха по-активни през двубоя и организираха повече атаки. Атанас Илиев откри резултата след попадение от дузпа (40’), а през второто полувреме Меси Биатумусока си отбеляза автогол (70’) за 2:0. Мирослав Маринов върна едно попадение за гостите (80’), но то не се оказа достатъчно, за да могат врачани да измъкнат нещо от този мач. След тази победа варненци отново застават на върха в класирането, изпреварвайки Лудогорец.

Двата тима не си създадоха интересни ситуации през първите минути. Домакините държаха повече топката, но едва в 10-ата минута успяха да организират нещо опасно. Пабло Гарсия успя да открадне топката през границата на наказателното поле и навлезе на скорост в пеналтерията. Испанецът остана очи в очи с Бариос, но стражът на Ботев изби удара на халфа.

След кратък период, в който врачани се опитаха да отговорят на натиска на Черно море, последваха нови минути, в които нямаше интересни ситуации. В 22-ата Атанас Илиев стреля от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Бариос.

В 39-ата минута Черно море получи правото да изпълни дузпа. Илиан Илиев бе набрал скорост и мина покрай Мартин Ачков, а бранителят настъпа халфа и го събори в собственото си наказателно поле. С изпълнението се нагърби Атанас Илиев, който не сбърка и откри резултата - 1:0.

Първата интересна ситуация през второто полувреме дойде в 53-ата минута, когато Атанас Илиев изведе Калкан. Румънецът стреля по диагонала, но Бариос спаси. 10 минути по-късно Даниел Димов засече с глава центриране на Калкан от пряк свободен удар. Топката обаче премина покрай страничния стълб.

Черно море продължаваше да търси настойчиво втори гол, с който да си реши мача. В 69-ата минута влезлият като резерва Едгар Пашеко може да съжалява, че не записа името си сред голмайсторите, след като се откъсна от защитата на гостите и остана сам срещу вратаря, но ударът му бе прекалено слаб.

Една минута по-късно обаче варненци вече водеха с 2:0. Илиан Илиев центрира от пряк свободен удар остро топката в наказателното поле. Там Стефан Велев се опита да я изчисти, но за нещастие на врачани кълбото се отклони от гърба на Меси Биатумусока и влезе във вратата на Рубио за втори път.

В 80-ата минута гостите успяха да се върнат в мача. Браян Мендоса пусна извеждащо подаване надясно към Илкер Будинов, който от своя страна центрира по земя успоредно на голлинията. Мирослав Маринов бе тотално забравен от защитата на “моряците” и напълно необезпокояван успя да засече на празна врата - 2:1.

След попадението си Ботев натисна своя противник и се втурна в атака, искайки да грабне поне точка. Въпреки че обсадиха наказателното поле на Черно море, гостите така и не успяха да затруднят особено защитата на варненци и логично не стигнаха до попадение. Във финалните секунди пък домакините можеха да направят и 3:1, но вратарят на Ботев успя да спаси удар на Иса от малък ъгъл.

С този успех Черно море събира в актива си 51 точки, с 3 повече от Лудогорец. “Орлите” обаче са с два мача по-малко. Ботев (Враца) от своя страна е предпоследен с 13 пункта и вече в серия от пет поредни загуби.

ЧЕРНО МОРЕ 2:1 БОТЕВ (ВРАЦА)

1:0 Атанас Илиев (40) - д.
2:0 Меси Биатумусока (70) - авт.
2:1 Мирослав Маринов (80)

Стартови състави:

Черно море: 25. Иван Дюлгеров, 27. Даниел Димов, 3. Живко Атанасов, 2. Цветомир Панов, 6. Виктор Попов, 5. Пабло Гарсия, 71. Васил Панайотов, 33. Мишаел, 16. Аднреяс Калкан, 11. Илиан Илиев, 9. Атанас Илиев;

Ботев: 34. Федерико Бариос, 21. Бубакар Траоре, 19. Браян Переа, 29. Мартин Бачев, 13. Мартин Ачков, 77. Стефан Велев, 27. Меси Биатумусока, 11. Ласана Н’диайе, 8. Клери Сербер, 18. Диого Барбоса, 23. Браян Мендоса.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация