Наполи съсипа Сасуоло

21:33
Наполи съсипа Сасуоло

Наполи разгроми Сасуоло с 6:1 в отложен мач от 21-ия кръг на Серия А. Това бе и първа победа на “партенопеите” под ръководството на новия наставник Франческо Калцона. Амир Рахмани (29’) възстанови равенството, след като Урош Рачич (17’) бе открил за домакините, а след това Виктор Осимен (31’, 41’, 47’) вкара хеттрик, Хвича Кварацхелия (51’, 76’) добави две попадения, за да оформят крайния резултат.

Футболистите на Наполи започнаха по-добре двубоя и доминираха в първите петнайсетина минути, но в крайна сметка домакините от Сасуоло ликуваха в първата си по-опасна атака в 17-ата минута, когато една топка бе лошо изчистена и Урош Рачич я прати в мрежата с плътен и точен изстрел от границата на наказателното поле.

Това обаче сякаш сякаш само мотивира допълнително гостите, чиито разигравания започнаха да се получават по-добре. Те стигнаха до изравнителен гол в 29-ата минута, когато топката бе вкарана в наказателното поле, където Андре-Франк Замбо Ангиса с великолепна асистенция с пета върна назад към Рахмани и той реализира за 1:1. Само две минути по-късно почти идентична комбинация, но този път с участието на Политано и Осимен оформи пълния обрат за гостите. Отново тези двамата комбинираха и за третото попадение в мрежата на Сасуоло и Наполи се оттегли с два гола преднина на почивката.

Виктор Осимен оформи своя хеттрик в двубоя в самото начало на второто полувреме след безумна грешка при опит за изнасяне на топката след аут, когато бранител в зелено и черно позволи на Хвича да пресече подаването и да подаде към нигерийското острие, за когото не бе проблем да реализира. Грузинското крило на свой ред отбеляза петото попадение в двубоя само четири минути по-късно след хубав индивидуален пробив и поредна слаба изява на бранителите на домакините, които се превърнаха само в наблюдатели на действията на Хвича Кварацхелия, който реализира. Крилото вкара втория си гол петнайсетина минути преди края на срещата. Този път след изпълнение на корнер и лошо изчистване той на два пъти стреля, като вторият път бе успешен и оформи крайния резултат в мача.

Това бе кошмарен дебют за новия наставник на домакините Емилиано Биджика, който застана начело на Сасуоло преди дни. Той ще има тежката задача да се опита да спаси отбора, който след днешното поражение вече е под чертата на опасната зона и натрупа три поредни поражения. От своя страна Наполи след две поредни равенства се върна на победния път и вече се доближава само на четири точки от зоната на европейските турнири.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация