Хебър посече Пирин в края и ще играе полуфинал за Купата на България (видео)

17:20
Хебър посече Пирин в края и ще играе полуфинал за Купата на България (видео)

Хебър е вторият полуфиналист в турнира за Купата на България след късна драма срещу Пирин. Пазарджиклии победиха "орлетата" с 2:1. Капитанът Георги Вълчев беше точен за домакините от дузпа в добавеното време на първата част, а Иван Тасев възстанови равенството в 59-ата минута. Появилият се от резервната скамейка Олексий Збун отново изведе Хебър напред, но след намесата на ВАР попадението беше отменено. Шейх Диаманка (90+5) измъкна пазарджиклии с гол дълбоко в добавеното време, както направи и в мача с Локомотив (Пловдив) от шампионата. Двата тима определиха втория тим, който продължава напред в турнира, след като вчера Ботев (Пд) вече се класира.

В 8-ата минута Стефан Цонков опита удар от въздуха, но изпълнението му беше повече от лошо и топката излезе в аут. В 17-ата минута Марк-Емилио Папазов получи топката пред наказателното поле. Той я овладя и шутира, при което защитник блокира удара в корнер.

Най-чистото положение в мача дойде в 29-ата минута. То се откри пред Данило Полонский, който от няколко метра до голлинията стреля по земя, но вратарят Петър Дебърлиев се намеси с крак и изби. Пирин заигра силно и създаде още една отлична възможност в 36-ата мибута. Иван Тасев проби, влезе в наказателното поле и подаде към Комано. Нападателят стреля от движение, но Дебърлиев показа класа и парира удара.

В края на първото полувреме Хебър получи правото да изпълни дузпа. Венци Бенгюзов задържа с ръка Георги Каракашев в наказателното поле, но главният съдия не отсъди веднага 11-метровия наказателен удар. След дълго преразглеждане на ситуацията с ВАР стана ясно, че дузпа има. Зад топката застана капитанът Георги Вълчев, който стреля безпощадно във вратата за 1:0.

Гостите изравниха резултата в 59-ата минута. Иван Тасев се разписа за "орлетата" след страхотен пас на Андрей Йорданов от аутлинията. Вратарят излезе, но беше изпреварен от Тасев.

В 67-ата минута Георги Каракашев видя свободния Ангел Бастунов и му спря удобното топката за шут. Ударът на халфа от движение не беше лош, но нямаше необходимата точност. В 80-ата минута Хебър направи крачка към полуфиналите в турнира за Купата с гол на появилия се от резервната скамейка Олексий Збун.

В 80-ата минута пазарджиклии за втори път стигнаха до гол. Олексий Збун беше намерен с центриране към втора греда, но ударът му с глава, от Ковальов беше избит. Венцислав Бенгюзов опита да изчисти, но уцели Диаманка в главата и топката се върна у Збун, който при повторния изстрел преодоля стража на благоевградчани - 2:1. ВАР дълго разглеждаше ситуацията, докато установи, че Збун е в положение на засада.

Дълбоко в добавеното време в герой за Хебър се превърна Шейх Диаманка. Отбраната на Пирин действа много лошо при центрирана топка, а Шейх намери топката с левия крак и даде отново аванс на "гробарите", както направи и срещу Локомотив (Пловдив) в мача за шампионата.

ХЕБЪР - ПИРИН 2:1
1:0 Георги Вълчев (45+5 д)
1:1 Иван Тасев (59)
2:1 Шейх (90+5)

Стартови състави:

Хебър: 1. Петър Дебърлиев, 24. Лазар Марин, 7. Георги Вълчев, 33. Стефан Цонков, 21. Божидар Пенчев, 99. Георги Каракашев, 75. Йохан Н’зи, 13. Архан Исуф, 10. Ангел Бастунов, 9. Николас Пенев, 17. Марк-Емилио Папазов;

Пирин: 12. Максим Ковальов, 5. Николай Бодуров, 38. Александър Дюлгеров, 6. Андрей Йорданов, 7. Асен Дончев, 4. Айуб Абу, 73. Венцислав Бенгюзов, 83. Христо Попадийн, 11. Иван Тасев, 19. Юго Комано, 14. Данило Полонский.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация