Левски стартира преговори с Марин Петков за нов договор

09:27
Левски стартира преговори с Марин Петков за нов договор

Ръководството на Левски ще стартира преговори за нов договор с Марин Петков. За последно на "Герена" преподписаха с крилото през септември 2021 година. Тогава двете страни се споразумяха за контракт до лятото на 2024-а. В него обаче има опция за удължаването му. В последно време обаче Петков прогресира много и срещу Арда изигра стотния си шампионатен мач за Левски. Той е и най-младият играч на клуба, който достига до тази кота - едва на 20 години. В тях е отбелязал 14 гола. Общо за тима от "Георги Аспарухов" Марин има 119 срещи и 18 попадения.


Петков дебютира за Левски на 10 ноември 2019-а при гостуването на Ботев (Пловдив), загубено с 0:1. Дебютното му попадение също дойде при поражение на "сините" - 1:2 от Славия на "Овча купел" на 17 март 2021-ва. През есента Петков бе резерва на фланговите нападатели Уелтон и Роналдо. Двамата обаче бяха продадени през зимата и това отвори място за младока в титулярната единайсеторка. Николай Костов му даде шанс и той го грабна. През пролетта Марин започна вляво на нападението в първите два мача, като неизменно реализираше. Интересното е, че той откри резултата в гостуването на Пирин (2:1) и домакинството на Арда (4:0). И в двата случая бе точен още преди да изтекат 10 минути.

 

В началото към Петков е имало интерес от чуждестранни клубове, а ако продължава така, през лятото ще е още по-голям. От доста време той е в полезрението на френския Бордо. През миналото лято дори се твърдеше, че той е много вероятно да премине в редиците на този клуб, но това не се случи.

"Тема спорт"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация