Лудогорец бързо се съвзе след отпадането от евротурнирите и удари Берое като гост (видео)

19:43
Лудогорец бързо се съвзе след отпадането от евротурнирите и удари Берое като гост (видео)

Лудогорец отново се качи на върха в efbet Лига и реагира след отпадането си от европейските клубни турнири. Разградчани победиха Берое с 2:0 в двубой от 22-ия кръг на efbet Лига, игран в Стара Загора. Сон (24) изведе гостите напред. Вратарят Ачинели (46) получи директен червен картон и остави домакините с човек по-малко цяло второ полувреме. Руан (63) удвои преднината на шампионите и оформи крайния резултат. Главен съдия на срещата беше Георги Гинчев.

"Орлите" си върнаха първото място, след като Черно море постигна успех с 1:0 над ЦСКА - София в дербито от кръга и се изкачи временно на върха. От друга страна Берое стартира пролетния полусезон с тежка загуба с 0:3 от Славия, като в последните шест срещи има само един успех. Тези резултати оставят "зелените" на десета позиция с 25 пункта.

В 5-ата минута феновете на домакините започнаха да скандират името на Петър Хубчев, който е рожденик. В началните минути на двубоя голови положения липсваха. В 20-ата минута удар с глава на Сонко Судберг попадна право в ръцете на вратаря. Малко след това и Клод Гонсалвеш опита шут от далечна дистанция, но и той не затрудни Ачинели.

В 23-ата минута Сонко Сундберг пробва мощен удар от около 25 метра. Опитът беше добър, но насочен в обсега на вратаря. По-активните действия на гостите в предни позиции се отплатиха с гол на Сон в 24-ата минута. Рик Джонатан беше намерен в наказателното поле. Той овладя топката, завъртя се и подаде към свободния Сон, който пък с техничен удар по земя матира Ачинели.

Бързо Лудогорец стигна до втори гол след бърза контраатака, при която Текпетей подаде към набралия скорост Рик Джонатан. Бразилецът спечели няколко метра с дрибъл, след което подаде зад гърба на защитата и изведе Руан. Нападателят пък преодоля вратаря и отбеляза. След намесата на ВАР стана ясно, че Руан е бил в положение на засада и попадението логично беше отменено.

В 41-вата минута Берое имаше възможност да изравни резултата. Трибуле подаде по земя в наказателното поле и намери Уерик напълно свободен. Той поведе топката откри коридор за удар пред себе си, но стреля право в Падт. В ответната атака Фон Витри центрира, а Руан направи задна ножица, която беше доста ефектна. Ачинели внимаваше и парира. Полувремето завърши със слаб удар на Себастиан Вия по земя, който беше уловен удобно от Падт.

Второто полувреме започна ужасяващо за домакините. Вратарят Ачинели беше изгонен от игра с директен червен картон. Той сгреши в опита си да изрита топката в предни позиции, след което я докосна с ръка извън наказателното поле и не позволи на Руан да играе с нея. Това беше достатъчно за главния съдия да покаже директен червен картон на стража. От фаула Тодор Неделев стреля над вратата.

В 52-рата минута Пьотровски качи топката на главата на Текпетей, но нападателят стреля покрай вратата. В 63-ата минута Лудогорец направи голяма крачка към успеха с втори гол в мача. Той бе дело на Руан, чийто безпощаден удар от воле от границата на наказатеното поле попадна точно под горната греда и не остави шансове за намеса на вратаря. В 84-ата минута влезлият от резервната скамейка Ивайло Чочев стреля от далечна дистанция, но над вратата.

БЕРОЕ - ЛУДОГОРЕЦ 0:2
0:1 Сон (24)
0:2 Руан (63)

БЕРОЕ: 23. Ачинели, 14. Вълков, 15. Барето, 4. Минго, 20. Пахаме, 22. Вия, 19. Алгара, 11. Уерик, 91. Трибуле, 10. Политино, 6. Говеа

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Падт, 17. Сон, 26. Сундберг, 24. Вердон, 16. Фон Витри, 8. Гонслалвеш, 6. Пьотровски, 88. Неделев, 7. Рик, 37. Текпетей, 99. Руан

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация