Започва конфискация на имуществото на футболистите в България

16:53
Започва конфискация на имуществото на футболистите в България
Изпълнителния директор на Националната агенция по приходите Красимир Стефанов заяви, че след финансовите ревизиите на футболните клубове и възнагражденията на футболистите са констатирани множество нарушения. Според Стефанов дори може да се стигне до отнемането и запорирането на част от собствеността на българските футболисти, в това число недвижимо имущество и луксозни автомобили.

"Най-общо констатациите от тези ревизии са две. От една страна, масово клубовете плащат данъци и осигурителни вноски върху минимални заплати и от друга - не отчитат всичките си приходи и печалби. Натъкнахме се и на футболните клубове, които все още са регистрирани като дружества с нестопанска цел. Те въобще не са водели счетоводство, не са регистрирани по ДДС и не отчитат приходите си от стопанска дейност, от рекламни договори и т.н.", заяви Стефанов.

"Възможно е да се стигне до отнемане на автомобили на футболисти. Ако футболистът не може или не иска да си плати данъците, законът позволява на НАП да запорира автомобили или да забраним на собственика на недвижим имот да го продава. Но за мен по-важният въпрос не е чий "Мерцедес" сме запорирали, а повече хора в България да плащат данъци върху реалните си възнаграждения", заяви в интервю за "Стандарт" изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов.

Както е известно наскоро ръководството на Левски и ЦСКА оповестиха публично доходите, на които са осигурявани футболистите в двата отбора през последните три години.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

lubo_309
16.11.2009 22:35

После като се чудите защо баба ви взима ниска пенсия, да знаете, че като се осигурявате на минимална заплата и тя ще получава смешна пансия. Нещата са вързани!!!