Рюдигер похвали Тухел: С него се разбирахме много добре

20:10
Рюдигер похвали Тухел: С него се разбирахме много добре

Централният бранител на Реал Мадрид Антонио Рюдигер се превърна в основна фигура в тима през този сезон и след поредицата сериозни травми на негови колеги в отбрана. Щабът на “лос бланкос” продължава да се надява той да успее да се възстанови и да е на линия за двубоя през уикенда срещу Севиля. Германецът заяви, че във времето не е могъл да си представи, че един ден ще играе при мадридчани.

“Мечтаех да играя за Реал Мадрид, но никога не съм мислех, че ще мога да го направя. За мен Премиър лийг бе крайна цел. Определено исках да играя там, отидох в голям клуб като Челси, но след това пристигнах в Реал, което е като награда за цялата упорита работа, която свърших през годините.”

Защитникът признава, че по време на престоя на Франк Лампард начело на Челси е искал да напусне отбора. По това време той бе загубил доверието на своя мениджър и по-често бе оставян на пейката.

“Наистина исках да напусна. Исках да отида в ПСЖ при Тухел, но шест месеца по-късно той дойде в Челси и спечелихме заедно Шампионската лига. В Лондон имахме много добри треньори, но ако трябва да избера един, то това е Томас Тухел. Разбирах се особено добре с него. Той е много честен, което ми харесваше. Аз се вписвам добре в неговата идея за футбола, а той ме оцени като човек,” допълва Рюдигер, но засипва с не по-малко добри думи и настоящия си треньор Карло Анчелоти:

“Трябва да кажа, че всички италианци са много взискателни, но Карло е всъщност и много спокоен. С него всички вървим в една посока и така се работи перфектно.” След това германският национал обяснява какви са първите му спомени от Реал. “Това, което винаги ще остане в паметта ми, е финалът в Шампионската лига през 2002-а срещу Байер Леверкузен. Този гол на Зинедин Зидан. Това винаги ще остане в главата ми. За мен много сериозна роля изигра Джордж Уеа, защото той бе единственият африканец, който бе печелил “Златната топка”. Роналдо също е вдъхновение за мен,” обяснява централният защитник, който през следващото лято ще защитава цветовете и на националния отбор на Германия на Евро 2024.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация