Локо Пловдив си заслужи трите точки в Кърджали

17:15
Локо Пловдив си заслужи трите точки в Кърджали

Локомотив Пловдив победи с 2:1 Арда в мач от 21-ия кръг на efbet Лига. Абубакар Тунгара откри за домакините още в четвъртата минута, но с голове на Бабакар Дион и Евандро от дузпа за гостите стигнаха до обрат.

С успеха си днес “смърфовете” си върнаха чевтъртата позиция и са с 41 точки. Арда от своя страна остава с десет по-малко на седмо място.

Резултатът бе открит от домакините още в четвъртата минута. Тогава Мартин Паскалев върна много зле топката към Динко Хоркаш, който опита от въздуха да изчисти с воле, но вместо това подаде на Тунгара на празна врата, който нямаше как да сбърка.

В 17-ата минута на мача гостите отбелязаха изравнителен гол чрез Мартин Райнов, но се оказа, че при една от игровите ситуации преди попадението халфът е бил в засада.

В 33-ата минута Дион изравни. Нападателят изскочи зад защитата след пас на Евандро. Първоначално отменението също бе отменено, но след дълъг преглед от ВАР бе зачетено.

В 63-ата минута гостите можеха да обърнат резултата, но удар с глава на Паскалев бе отбит в гредата от Анатоли Господинов.

В 71-ата минута все пак дойде обрата. При едно центриране отдясно топката се срещна в ръката на Пламен Крачунов  и съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Евандро и с лек удар по земята в центъра на вратата излъга Господинов за 2:1.

До края на мача двата тима имаха по няколко добри шанса за попадение, но в крайна сметка нов гол не падна, което облагодетелства гостите.

АРДА 1:2 ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ

1:0 Тунгара 5'
1:1 Дион 33'
1:2 Евандро 71'-д.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация