Бербатов: Да приключим борбата, за да започнем да градим

19:12
Бербатов: Да приключим борбата, за да започнем да градим

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов заяви, че откакото той и неговият екип се бори за промяна във футбола, правилата рядко се спазват. Бившият нападател на националния отбор се надява, че предстоящият конгрес ще бъде прозрачен и няма да има машинации.

“Дори да има моменти, в който се удряш в стена, ти трябва да си кажеш, че можеш да я прескочиш. Качествата, който сме развили в спорта, ни помагат да бъдем подготвени за една такава битка. Вече три години виждаме, че няма правила в тази борба. Прескачат се или не се спазват. Ние от три години се борим с това. Винаги гледаме с положителна нагласа, че нещата ще се случат. Въпреки че не се спазват определени правила, ние ще стигнем до края, който се вижда”, каза Бербатов в предаването "120 минути" по БТВ.

“Ако конгресът се проведе по прозрачен начин, не мисля, че някой би имал очите да обжалва. Подготвяме се за някакви номера, заради неща, които са се случвали преди, но все пак имаме обещание на Михаил Касабов, че всичко ще е прозрачно и по правилата и ние го призоваваме да ги спазим. Апелирам той или Изпълкомът, ако е колективно решение, да позволят да има журналисти за конгреса, за да се покаже, че всичко е нормално”.

“Ние вече имаме три години опит в тази битка. Надявам се и другите кандидати да обиколят страната, както ние го правим вече трети път, за да покажем уважение на всички. Ако ти си кандидат президент и не обиколиш страната, за да запознаеш хората със стратегията си, после с какви очи ще искаш те да гласуват за теб”, допълни Димитър.

“Нас ни интересува какво ние правим. Нашата кампания винаги е била позитивна и казваме на клубовете, че искаме да градим и да гледаме напред. Достатъчно имаше обиди, ние сме се обединили да кажем на клубовете, че сме се борили всички заедно и да приключим борбата, за да започнем да градим”, завърши Бербатов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация