Локо София победи Хебър на старта на пролетния полусезон (видео)

19:50
Локо София победи Хебър на старта на пролетния полусезон (видео)

Локомотив София стартира пролетния дял на сезона в efbet Лига с успех срещу Хебър в Пазарджик. Столичани се наложиха с минималното 1:0. Двата тима се намират в долната половина на класирането и търсеха три точки, които да им дадат добър старт на втората част от шампионата. Още в началото Карлос Франса (5) беше точен за гостите от София, а в началото на второто полувреме Архан Исуф (50) остави домакините с човек по-малко заради червен картон.

Още в 5-ата минута Локомотив поведе в резултата с гол на Карлос Франса. Лазар Марин спечели първа топката с глава, но никой от халфовата линия не я посрещна, което позволи на Симеон Мечев да изведе Карлос Франса сам срещу вратаря. Последва добре премерен удар в обратния ъгъл на вратата и съответно гол за "железничарите". 

В следващите минути футболистите на Хебър видимо заиграха по-добре от противника и натиснаха гостите в тяхната половина. В 26-ата минута Георги Вълчев отправи силен удар към вратата, който попадна право в ръцете на Любенов. В 33-ата минута се откри най-чистата възможност в мача за домакините. От близка дистанция Георги Вълчев не успя да преодолее с глава вратаря Александър Любенов. Последната възможност за първото полувреме отново бе на сметката на Хебър. От дъгата на наказателното поле Ангел Бастунов не успя да стреля по най-добрия начин към вратата. 

В 50-ата минута на срещата Хебър остана с човек по-малко. Любенов изрита топката от ръце, а подаването му се превърна в страхотен извеждащ пас. Николов надбяга защитата и принуди Архан Исуф да го фаулира. Бранителят беше останал последен в защита и логично видя червения картон. От статичното положение Валентин Николов стреля над стената, но Дебърлиев парира в корнер с хубав плонж.

С човек по-малко Хебър стигна до чисто положение. В 75-ата минута Мазан центрира на главата на Георги Каракашев, но халфът не успя да насочи удара си в очертанията на вратата. До края на срещата силите на домакините не стигнаха за изравнителен гол и Локомотив се поздрави с важен успех. 

ХЕБЪР - ЛОКОМОТИВ 0:1 
0:1 Карлос Франса (0:1)

Стартови състави:

Хебър: 1. Петър Дебърлиев, 13. Архан Исуф, 33. Стефан Цонков, 24. Лазар Марин, 27. Роберт Мазан, 99. Георги Каракашев, 7. Георги Вълчев, 10. Ангел Бастунов, 17. Марк-Емилио Папазов, 9. Николас Пенев, 14. Олексий Збун;

Локомотив: 24. Александър Любенов, 4. Диме Димов, 2. Гонсало Кардосо, 44. Мики Орачев, 13. Селсо Рапосо, 26. Красимир Милошев, 31. Красимир Станоев, 16. Симеон Мечев, 21. Антони Иванов, 10. Валентин Николов, 11. Карлос Франса.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация