Аталанта продаде Луис Муриел в Орландо Сити

21:01
Аталанта продаде Луис Муриел в Орландо Сити

От Аталанта официално обявиха трансфера на своя нападател Луис Муриел, който преминава в Орландо Сити за трансферната сума от 1 млн. евро. Договорът на играча е за 2+1 години, като той ще носи фланелката с номер 9 в новия си тим.

Муриел пристигна в Аталанта през лятото на 2019 година, като оттогава досега изигра общо 184 мача с 68 гола и 28 асистенции за бергамаските. В Серия "А" той също така е носил екипите на Удинезе, Лече, Сампдория и Фиорентина. Има престои също така в колумбийския Депортиво Кали, както и в испанските Гранада и Севиля. 32-годишният голмайстор се отличава с впечатляващите си изяви като резерва. Именно той държи рекорда за най-много попадения на футболист, влязъл от пейката, в ерата на трите точки в Калчото (от сезон 1994/95 насам).

Самият футболист изрази задоволството си от своя трансфер и посочи защо е приел предложението на Орландо. „Много съм развълнуван и щастлив да бъда тук и да преживея атмосферата в този град. Имам голямо желание да започна. Имах много оферти, когато ме потърсиха Оскар Пареха и Орландо. Взех решението да дойда тук, след като проучих развитието на този клуб и разбрах за желанието на играчите и всички тук да спечелят трофеи. Всички тези неща повлияха на моя избор. Развълнуван съм да започна“, заяви Муриел пред сайта на клуба от МЛС.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация