Лудогорец стартира пролетния си европоход с гостуване в Швейцария

08:31
Лудогорец стартира пролетния си европоход с гостуване в Швейцария

Лудогорец излиза срещу Сервет тази вечер в Женева. Срещата от елиминациите на Лига на конференциите и ще започне с първия съдийски сигнал на словака Филип Глова в 22:00 часа. Реваншът е след седмица на стадион "Хювефарма Арена" в Разград. Победителят ще се класира за осминафиналите в състезанието.


Лудогорец пристигна в Швейцария в отлично настроение, след като през уикенда спечели своята седма Суперкупа на България, побеждавайки с дузпи ЦСКА 1948 на стадион "Ивайло" във Велико Търново. Аут за сблъсъка на "Стад дьо Жьонев" е халфът Иван Йорданов, който продължава да лекува контузия и не успя да се възстанови. Освен 23-годишния футболист в лазарета са още капитанът Антон Недялков и германецът Марсел Хайстер, които пропуснаха зимния лагер на тима на Георги Дерменджиев.


Под въпрос за мача с швейцарците остава звездата на "орлите" Бърнард Текпетей, който получи травма срещу ЦСКА 1948 във Велико Търново. На разположение на Дерменджиев пък ще е полузащитникът Клод Гонсалвеш, който пропусна мача за Суперкупата заради наказание. Сигурни титуляри изглеждат Якуб Пьотровски и Тодор Неделев.


Ако Лудогорец успее да вземе добър резултат срещу бившия тим на Мартин Петров в Женева, това ще е важна крачка към крайния успех в двубоя и осминафиналите. Срещата на "Стад дьо Жьонев” се радва на голям интерес от страна на местните фенове, като се очаква по-голяма част от 30-хилядното съоръжение да бъде пълна.


Преди четири дни Сервет привлече под наем национала на Япония Такума Нишимура, като в момента отборът се намира на втора позиция в Суперлигата на Швейцария. Футболистите на Рене Вайлер държат здраво второто място, което би им гарантирало място в квалификациите в Шампионска лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация