Бивш играч на Лудогорец ще играе в английската Висша лига

20:46
Бивш играч на Лудогорец ще играе в английската Висша лига

Бившият нападател на Лудогорец Игор Тиаго ще играе от следващия сезон в Премиър лийг. Това обяви преди малко бъдещият нов клуб на бразилеца - Брентфорд. Тиаго ще доиграе сезона в Брюж, където прави фурор, след като до момента записа 16 гола и две асистенции в белгийското първенство. Според местните медии Брюж ще получи 37 милиона евро за нападателя, както и 10% от евентуална негова бъдеща продажба. Българският шампион също трябва да получи процент от сегашния трансфер.

Игор Тиаго вече е подписал с Брентфорд договор за пет години с опция за удължаването му с допълнителни 12 месеца. Той официално ще се присъедини към лондончани на 1 юли.

Ето как коментира трансфера му мениджърът на "пчеличките" Тома Франк: "Привлякохме ключов играч на ключова позиция. Тиаго е вълнуващ нападател, който пасва на стила на нашия отбор. Работи здраво и е силен в пресата. Има физика и е много добър в наказателното поле. Разполага с голям потенциал, така че очакваме с нетърпение да го водим с "червено-бялата" фланелка".

Вероятно Тиаго ще има отговорната задача да замести голмайстора на Брентфорд Айвън Тони, към когото има огромен интерес от големите клубове в Премиър лийг и най-вероятно ще бъде продаден през лятото.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация