Баскетболни легенди си взеха последно сбогом с Деян Милойевич

20:50
Баскетболни легенди си взеха последно сбогом с Деян Милойевич

Легендарни фигури от баскетболния свят се простиха с Деян Милойевич. Бившият играч на Партизан бе погребан днес в Белград, след като си отиде от този свят на 46-годишна възраст след сърдечен удар. На опелото присъстваха Желко Обрадович, Стив Кър, Заза Пачулия, Деян Томашевич, Неманя Биелица, Дарко Миличич, Александър Джикич, Заза Пачулия, Майк Дънлийви и много други.

За последно Милойевич беше помощник-треньор в отбора на Голдън Стейт Уориърс, като това е и причината Стив Кър да лети от САЩ, за да изпрати своя приятел в последния му път.

В активната си професионална кариера Милойевич се е състезавал за отбори като Будучност и Партизан, като във визитката му личат три отличия за най-полезен играч на Адриатическата лига, където е и двукратен топреализатор. В Евролигата има записани 51 двубоя с двата тима, като постига средни показатели от 12.0 точки и 7.2 борби. Милойевич е и златен медалист от ЕвроБаскет 2001.

В рамките на осем години от 2012-а до 2020-а сърбинът бе начело на Мега Баскет. Под негово ръководство първите си стъпки в професионалния баскетбол са направили Никола Йокич и Василие Мицич, като двамата достигнаха до върховете на световния и европейския баскетбол - Йокич е шампион и двукратен носител на MVP наградата в НБА, а Мицич е двукратен шампион в Евролигата и носител на MVP отличието за 2021-ва.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация