Треньорът на РБ Лайпциг не вярва, че Белингам ще пропусне утрешния мач

18:28
Треньорът на РБ Лайпциг не вярва, че Белингам ще пропусне утрешния мач

Треньорът на РБ Лайпциг Марко Розе заяви, че той продължава да не вярва напълно на информациите, твърдящи че Джуд Белингам няма да е на линия за утрешния първи 1/8-финал между германците и Реал Мадрид. Вчера испанската преса съобщи, че играчът е с травма в глезена, получена в мача в Жирона, и ще отсъства поне две седмици.

“Работил съм една година с Джуд Белингам, той е страхотно хлапе, има уникален манталитет, движи се отлично. Ще видим утре, но аз няма да повярвам, че е аут, докато не видя, че не е на стадиона. Познавам го, той ще направи всичко възможно да играе в мач от Шампионската лига. Може да иде да се види с други лекари, да поиска друго мнение. Ако той не играе, те имат и други варианти, могат да играят с Брахим или пък в 4-3-3 с Хоселу на върха на атаката. Има малки детайли в стила на Реал, които могат да се променят, но Джуд е важен играч за тях,” обясни Розе.

Наставникът премина нататък и обясни, че също така продължава да таи надежди за възстановяването навреме на Амаду Хайдара. Халфът бе на Купата на Африка и се завърна от там с травма, която не му позволи да вземе участие в срещата с Аугсбург през уикенда.

“Дуду увеличи натоварванията в тренировките. Той наистина иска да играе, но ще изчакаме последната тренировка,” коментира треньорът, след което премина и към друг съществен въпрос от силните страни на противника, а именно справянето с Винисиус.

“Той влиза и отвътре и отвън, винаги иска топката и влиза в много индивидуални надигравания, може и иска да вкарва голове, страшно трудно е за бранителите да го спрат. Също така може да избяга зад гърба на защитата, когато е изнесена по-високо, но ние няма да се съсредоточаваме върху само едно нещо. Гледах и двете дербита на Реал Мадрид с Атлетико (“лос бланкос” не успяха да вземат нито едно от тях), но те играят с петима отзад и всички видяха начина. Ние искаме да играем нашата си игра. Реал разполага с много отлични играчи, има и такива на скамейката, така че трябва да се защитаваме много добре и да бъдем компактни. Трябва да контролираме играта в различните линии,” завърши Марко Розе.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация