Стана ясно за колко време ще бъде съборен стадион "Българска армия"

08:24
Стана ясно за колко време ще бъде съборен стадион "Българска армия"

100 дни! За толкова се очаква да бъде съборен стадион „Българска армия“, пише „Тема Спорт“. През изминалата седмица ръководството на ЦСКА - София е избрало фирмата, която ще бутне съоръжението в Борисовата градина, преди да стартира основната реконструкция и изграждането по проекта, който е одобрен. 


"Червените" са получили 4 оферти. Те са се спрели на тази, която е била, първо, най-добра във финансово отношение и второ, според която ще може за най-кратък период от време да се събори „Армията“. Въпросната строителна компания е дала като срок при заявката си на тръжната процедура 100 дни. 


Очаква се бутането на клубното съоръжение да започне до края на месеца и в най-оптимистичните срокове да приключи до средата на май. Такова е и изискването на общината, защото за флората и фауната в парк „Борисова градина“ тогава започва размножителния период и се забраняват всякакви строително-монтажни дейности. В началото на март трябва да започне и изграждането на обходните пътища за техниката, която ще влезе на „Армията“. Вече е стартирало демонтирането на седалките.


Както вече се писа, осветлението ще бъде преместено на базата в Панчарево. Пилоните и лампите ще бъдат поставени на новия тренировъчен терен, който бе изграден над бунгалата. Имало е запитване към ЦСКА - София от други отбори у нас за осветлението, но заради по-старата му версия вече не се произвеждали резервни лампи и затова то ще бъде пренасочено към базата. Така след централния и единият помощен в Панчарево ще е с осветление.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация