Доминик Янков отбеляза дебютния си гол за Монреал

15:52
Доминик Янков отбеляза дебютния си гол за Монреал

Българският полузащитник Доминик Янков вкара първо попадение с екипа на новия си отбор Монреал в контрола с Колорадо Рапидс, която завърши 2:6. Двата тима се подготвят за новия сезон в първенството по футбол на САЩ и Канада и са заедно на лагер в Орландо (Флорида). Срещата продължи 120 минути в четири части по 30, като треньорите направиха няколко различни състава и смените им бяха неограничени и хокейни.

Джордже Михайлович откри резултата за Колорадо, а Калвин Харис удвои преднината на тима от Колорадо в 37-мата минута. Доминик Янков получи топката на границата на наказателното поле в 48-мата минута, финтира един защитник и технично прати топката до гредата, без шанс за вратаря Коул Басет. Нейтън Салиба изравни за 2:2 само три минути след попадението на българина, но това беше всичко от тима на Монреал.

В минутите до края Колорадо вкара още четири гола и се поздрави с победа в първата контрола от втория лагер на тима. Доминик Янков започна като титуляр с номер 8 и игра в първите две части от по 30 минути, след което излезе от игра заедно с още седем от титулярите.

Доминик Янков, който е роден в Канада, премина в Монреал от българския шампион Лудогорец на 29-и януари и подписа договор за три години с опция за още две. 23-годишният плеймейкър има 17 мача за националния отбор на България и все още чака първия си гол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация