Ето няколко причини, които ще ви накарат да гледате Супербоул LVIII

12:52
Ето няколко причини, които ще ви накарат да гледате Супербоул LVIII

Броени часове преди най-голямото шоу в Северна Америка ви обръщаме внимание на няколко сюжетни линии, заради които си заслужава да наблюдавате Супербоул LVIII, който ще противопостави отборите на Канзас Сити Чийфс и Сан Франциско Фортинайнърс. Мачът е с начален час 01:30 и в България ще бъде предаван пряко по Макс Спорт 2.

НА ПРАГА НА ДИНАСТИЯ

Чийфс ще играят на Супербоул за четвърти път в последните пет години и победа над Фортинайнърс би им осигурила статута на най-новата династия в Националната футболна лига.

Водени от куотърбека Патрик Махоумс, който само за шест години като титуляр в НФЛ вече е изградил биография, достойна за Залата на славата.

Това, към което се стремят "вождовете", е постижение, постигнато само от Питсбърг Стийлърс през 70-те, Далас Каубойс през 90-те и Ню Инглънд Пейтриътс в началото на века.

РЕВАНШ НА ЛОШАТА КРЪВ

Тазгодишният Супербоул е реванш на сблъсъка за титлата през февруари 2020 г., когато Сан Фран поведоха с 10 точки в последната четвърт, преди Канзас Сити да отвърнат с невиждана мощ и да отбележат 21 безответни точки за победа с 31-20.

Въпреки че много от играчите, които играха тогава, и сега са в състава, този отбор на Фортинайнърс включва рънингбека Крисчън Маккафри, придобит при сделка през 2022 г., и куотърбека Брок Пърди, който се радва на стремглав възход, откакто беше избран последен в драфта на НФЛ през 2022 г.

Сред тези от страната на губещите през 2020 г., които искат да получат реванш, е тайд ендът на Найнърс Джордж Китъл, който каза, че ще се завърне за "отмъщение".

ТЕЙЛЪР СУИФТ

Супербоул е най-гледаното телевизионно предаване в Съединените щати и рейтингите може да достигнат нови върхове тази година до голяма степен благодарение на романтичната връзка между поп суперзвездата Тейлър Суифт и тайд енда на Канзас Сити Травис Келси.

Откакто започнаха да се срещат през 2023 г., Суифт и Келси се превърнаха в най-обсъжданата двойка в света, а мачовете на Чийфс са гледани с религиозна отдаденост от феновете на музикалната икона Тейлър Суифт.

Въпреки че някои фенове и експерти на НФЛ смятат, че Суифт е разсейвала основният състезател Канзас Сити, отборът е спечелил девет от 12-те мача, на които тя е присъствала този сезон.

БИТКА НА ТРЕНЬОРСКИТЕ УМОВЕ

Двама офанзивно настроени старши треньори ще се изправят един срещу друг в неделя. Кайл Шанахан от Найнърс, който се надява да надмине колегата си от Чийфс Анди Рийд, двукратен победител в Супербоул, смятан за един от най-добрите в бизнеса.

44-годишният Шанахан, чийто баща Майк спечели Супербоул през 1998 г. и 1999 г. като старши треньор на Денвър Бронкос, е в седмия си сезон начело на Сан Франциско и все още търси тази неуловима титла.

По-опитният Рийд, на 65, влиза в двубоя като едва четвъртият треньор, достигал Супербоул поне пет пъти, присъединявайки се към Бил Беличек (девет), Дон Шула (шест) и Том Ландри (пет).

ЗАЛОЗИТЕ

Супербоул е манна небесна за букмейкърските компании. Изданието в понеделник може да бъде най-залаганото досега, като Американската игрална асоциация очаква рекордните 67,8 милиона американци да заложат около 23,1 милиарда долара.

Броят на американците, които планират да залагат на мача за титлата на НФЛ, се е увеличил с 35% спрямо 2023 г., докато очакваната рекордна стойност на залозите е нараснала с 16 милиарда долара спрямо миналата година.

АГА съобщи тази седмица, че залагащите са разделени по отношение на резултата от двубоя, като 47% планират да заложат на Чийфс, 44% ще се доверят на Сан Франциско, а останалите все още не са избрали своя фаворит.

А Вашият кой е? Изберете го с WINNER.BG ТУК!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация