"Везенков определено е един от играчите, които трябва да подобрят представянето си до края на сезона

15:58
"Везенков определено е един от играчите, които трябва да подобрят представянето си до края на сезона

Помощник-треньорът на Сакраменто Кингс Джей Триано заяви, че представянето на Александър Везенков трябва да се подобри в оставащата част от сезона в НБА. Асистентът на Майк Браун говори пред Sactown Sports 1140, като бе запитан за контузията на българския национал, който пропусна седем поредни мача заради проблеми в десния глезен. Най-полезният играч в Евролигата за миналия сезон се завърна на паркета вчера с 3 точки за 5 минути при поражението от Детройт Пистънс със 120:133.

“Ясно ни е, че Саша има страхотна стрелба и може да създава пространства на Фокс и Сабонис. Контузията забави развитието му до някаква степен, защото преди нея той беше на прав път да намери ролята си в отбора. Когато са поставени в такава позиция, на играчите не им е лесно. Саша определено е един от играчите, които трябва да подобрят представянето си до края на сезона”, заяви Триано.

Снощи в 22:00 часа българско време приключи трансферния прозорец в НБА, след края на който стана ясно, че Везенков ще остане част от тима на “кралете” поне до края на кампанията. Сакраменто осъществи само един трейд в последните часове от пазара, но той няма да окаже никакво влияние, тъй като бе привлечен Робин Лопес от Милуоки, който обаче ще бъде освободен и изпратен на свободния пазар. Така калифорнийци продължават битката за плейофите с добре познатия си състав, освен ако не се подсилят с някой от свободните агенти към момента. 

Кингс заемат седмата позиция в класирането на Западната конференция с баланс от 29-21, а идната нощ им предстои домакинство на шампиона Денвър Нъгетс от 5:00 часа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация