Барселона, ФИФА и УЕФА честитиха рождения ден на Христо Стоичков

23:57
Барселона, ФИФА и УЕФА честитиха рождения ден на Христо Стоичков

Христо Стоичков получи множество поздравления в социалните мрежи за днешния си 58-и рожден ден, като сред честитилите му бяха бившият му клуб Барселона, ФИФА и УЕФА.

От Барселона решиха да поздравят българската легенда във всичките си акаунти в Х (бившия Туитър) чрез споделяне на видео от един от най-паметните му голове с екипа на каталунците. Става въпрос за един от четирите гола на Камата при победата с 6:0 над Атлетик Билбао през 1990 година. При въпросното попадение той получава топката малко след центъра на терена, след което се впуска в дълъг рейд по десния фланг, преодолява противников играч и с шут по земя от границата на наказателното поле праща топката в противниковата мрежа.

От УЕФА избраха да честитят на Стоичков чрез испаноезичния профил на Шампионската лига в Х, публикувайки видео от негов гол с екипа на Барселона в турнира. Става въпрос за второто му попадение при успеха с 2:1 над Аустрия (Виена) през 1993 година. Тогава Роналд Куман с чудесен пас намира точно пред наказателното поле крилото, което първо овладява топката на гърди, след това си я наглася с още едно докосване във въздуха, преодолявайки съперников защитник, и накрая се разписва с мощен шут отблизо.

От ФИФА използваха акаунта си в Х за Световното първенство, за да напомнят за страхотния гол на Стоичков от пряк свободен удар при паметната победа с 2:1 на България срещу Германия в четвъртфиналите на Мондиал 1994.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация