В Китай бесни на Меси

18:40
В Китай бесни на Меси

Китайските медии, политици и фенове разкритикуваха Лионел Меси за участието му във вчерашния мач в Япония, след като няколко дни по-рано той не игра в приятелска среща в Хонконг. Много хора останаха разочаровани, след като 36-годишният аржентинец не се появи на терена в неделя пред изпълнения до краен предел стадион.

Държавната медия “Глобъл Таймс” обвини Меси и клуба му Интер Маями в “политически мотиви” с цел “засрамването” на Хонконг. "Мачът в Хонконг бе единственият в предсезонната подготовка, в който Меси не взе участие. Породиха се съмнения относно честността на Интер Маями и на самия него. Имаше хора, пътували 12 часа до града, само за да го видят", написа "Глобъл Таймс". 

Меси получи невероятно посрещане в Пекин миналото лято, когато Аржентина игра там контрола срещу Австралия. Освен това той има рекламни договори с някои от най-големите китайски компании. Той участва в тренировка в Хонконг пред пълен стадион. На следващия ден обаче остана на резервната скамейка за мача срещу сборен отбор от местни футболисти.

Аржентинецът се извини на китайските запалянковци в социалната мрежа "Weibo", точно преди срещата с Висел Кобе и каза, че го е срам от факта, че не е могъл да бъде на терена заради контузия. "Всеки, който ме познава, знае, че винаги искам да играя, особено в двубои, за които сме пътували много и всички се вълнуват да ни видят. Надявам се да можем да се върнем в Хонконг отново", заяви Меси.

Извинението обаче не бе прието толкова добре от много от феновете. Някои го подкрепят, но в коментарите под съобщението му други го наричат “измамник” и “боклук”. Според част от китайците Лео е искал само да вземе парите на китайските фенове, докато е подходил различно към японските.

Секретарят на Хонконг по културни, спортни въпроси и туризъм Кевин Йънг заяви, че на представители на държавата многократно им е било казвано, че Меси ще играе, но 10 минути преди мача са били информирани, че звездата е с контузия и няма да може да вземе участие в мача. “Веднага поискахме от тях да потърсят възможности за компенсация, като например Меси да излезе на терена, за да се обърне към феновете и да получи трофея. За съжаление, както видяхте, това не се получи”, заяви Йънг.

Друг представител на властта в Хонконг - Реджина Ип, бе по-крайна в мнението си: “Хората от Хонконг мразят Меси, Интер Маями и черната ръка зад умишления и пресметнат отказ. Не трябва да се позволява на Меси да се завърне в Хонконг. Неговите лъжи и лицемерие са възмутителни”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация