WINBET е официален спонсор на Европейското първенство по вдигане на тежести в София

18:13
WINBET е официален спонсор на Европейското първенство по вдигане на тежести в София

За седми път в историята България ще бъде домакин на Европейско първенство по вдигане на тежести. Престижното състезание ще се проведе в периода между 12 и 20 февруари в София, като за шести път столицата приема надпреварата. За първи път и от 2005 година насам, София домакинства на форум от подобен ранг. Един от генералните спонсори на Евро 2024 ще бъде игралният сайт winbet.bg, който за пореден път ще подкрепи българския спорт, помагайки за провеждането на събитието.

За първи път у нас - разнообразие от пазари за Европейското по щанги

Winbet.bg е сайтът, който за първи път у нас ще предложи истинско разнообразие от пазари за това събитие. Всички почитатели на вдигането на тежести ще могат да се насладят на впечатляващ брой възможности в платформата на WINBET, правейки своите майсторски предвиждания. Това може да се случи в спортната секция на сайта, където всички играчи могат да разгледат наличните пазари за Евро 2024 по вдигане на тежести.

Кой ще представи България на Европейското първенство в София?

Големи са надеждите за медали на тазгодишното Европейско първенство, което ще се проведе в “Арена София”. От родната федерация вече отправиха призив към феновете да подкрепят родните тежкоатлети. Те ще могат да се насладят на общо девет състезателни дни, изпълнени с емоции и надежда за български победи.

Безспорно една от най-големите звезди в българския отбор е световният и европейски шампион Карлос Насар, състезаващ се в категория до 89 килограма. През миналата година Насар триумфира на Европейското първенство в Ереван, а през 2021 той грабна световната титла в Ташкент. И този път голямата цел на талантливия ни тежкоатлет е златото, като именно това очакват и феновете от него. Преди девет месеца Насар получи сериозна травма в ахилеса, но сега той изглежда готов отново да се качи на стълбичката с медалистите. По възможност - най-отгоре.

Общо 18 състезатели ще представят България при мъжете и жените в София. Още в първия ден ще видим българско присъствие, когато Ангел Русев ще се опита да се пребори за четвърта поредна европейска титла в категория до 55 килограма. Именно той е дал и най-голяма заявка от 251 килограма в двубоя. Всички потребители на WINBET ще могат да дадат своята прогноза и евентуално да подкрепят Ангел Русев в похода му към ново европейско злато.

Сериозни надежди се отправят и към Божидар Андреев - друг от българските щангисти, постигнали сериозни успехи в последните години. Той е европейски шампион от 2019 година и бронзов медалист от 2022. 

При жените надеждите са отправени към Надежда Мей Нгуен, Бояна Костадинова и Галя Шатова, които могат да се похвалят с добри резултати в кариерата си.

Една от големите атракции в “Арена София” обаче е свързана с присъствието на чуждестранен тежкоатлет. Това е суперзвездата от Грузия Лаша Талахадзе, който при свръхтежките ще опита да спечели своята осма поредна европейска титла. За грузинеца това ще бъде една отлична тренировка преди Олимпийските игри в Париж, където той е считан за основен фаворит за златния медал.

Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация