Световно първенство с футболни величия ще се проведе това лято

18:04
Световно първенство с футболни величия ще се проведе това лято

Напълно ново Световно първенство ще се проведе в Англия през това лято, пише “Дейли Мейл”. То обаче ще бъде по-специфично, тъй като ще включва единствено футболисти на поне 35-годишна възраст.

Идеята е участие във въпросния турнир да вземат осемте страни, които са ставали световен шампион, а именно Бразилия, Италия, Германия, Аржентина, Уругвай, Франция, Англия и Испания. Състезанието ще се проведе на един и същи стадион между 4 и 11 юни. Идеята е седемте мача да се проведат между финала в Шампионска лига на 1 юни и старта на Евро 2024 на 14 юни. Футболистите, които могат да бъдат селектирани, трябва да са на възраст от поне 35 години, да са приключили професионалната си кариера, както и да са играли поне един мач за националния си отбор или да са записали поне 100 мача в елитна дивизия.

Надпреварата ще бъде организирана от Elite Players Group (EPG), която беше сформирана миналата година от бивши футболисти на топ ниво и спортни бизнесмени, като тя ще бъде известна като EPG Cup. Мачовете ще бъдат от по 70 минути с по 11 титуляри и 7 резерви, като смените на играчите ще са като в хокея. Капитаните на всяка страна ще бъдат от основателите на EPG - Стив МакМанаман на Англия, Естебан Камбиасо на Аржентина, Емерсон на Бразилия, Кристиан Карембю на Франция, Кевин Курани на Германия, Марко Матераци на Италия, Мичел Салгадо на Испания и Диего Лугано на Уругвай.

Сред останалите спрягани играчи в новото Световно първенство са Майкъл Оуен, Ашли Коул, Джо Коул, Рио Фърдинанд, Дейвид Джеймс, Франк Лампард и Роби Фаулър (Англия), Кака, Роналдиньо, Ривалдо, Кафу, Роберто Карлош (Бразилия), Фабио Канаваро и Франческо Тоти (Италия), Тиери Анри и Марсел Десаи (Франция), Ернан Креспо и Пабло Сабалета (Аржентина), Месут Йозил и Сами Кедира (Германия), Давид Вийя и Карлес Пуйол (Испания), както и Диего Форлан (Уругвай).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация