Възможно е в следващите часове Везенков да смени отбора си в НБА

14:29
Възможно е в следващите часове Везенков да смени отбора си в НБА

Сакраменто Кингс се интересува от услугите на плеймейкъра на Вашингтон Уизардс Делон Райт, съобщава HoopsHype. Гардът е с изтичащ договор през лятото и “вълшебниците” ще се опитат да го изпратят в друг отбор до края на трансферния прозорец, като “кралете” са изявили желание да го привлекат в редиците си. Според журналиста Брендън Нунес, който отразява конкретно Кингс, ръководството на калифорнийци може да изпрати в обратна посока към Вашингтон Крис Дуарте, Дейвиън Мичъл или Александър Везенков, чиито заплати биха паснали с тази на Райт и трейдът би се превърнал в успешен.

Делон Райт има резервна роля в ротацията на Вашингтон, като той играе средно по 15.2 минути от началото на сезона и постига средни показатели от 4.4 точки, 2.0 борби и 2.8 асистенции. Заплатата му през настоящия сезон е $8.1 милиона, като това е последната година от договора му със столичани. Той може да си тръгне от Уизардс през лятото като свободен агент, като именно затова Вашингтон се опитва да вземе нещо в негова замяна.

Към Райт обаче има интерес още от Бостън Селтикс, Минесота Тимбъруулвс и Денвър Нъгетс. Трансферният прозорец в НБА завършва в нощта на 9 февруари.

Ако 31-годишният гард се озове в Сакраменто, то той ще започне втория си престой в редиците на “кралете”. Райт игра половин сезон в Калифорния във втората половина на сезон 2020/21, когато ситуацията бе идентична като сегашната - той бе изпратен в Сакраменто от Детройт Пистънс преди края на прозореца. В 27 мача с Кингс тогава той записа средно по 10.0 точки, 3.9 борби и 3.6 асистенции.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация