Лудогорец привлича плеймейкър до края на трансферния прозорец

07:16
Лудогорец привлича плеймейкър до края на трансферния прозорец

Привличането на нов плеймейкър е приоритет в селекцията на Лудогорец. За това намекна самият треньор на "орлите" Георги Дерменджиев онзи ден при прибирането на тима от Турция. "Знаете, че аз харесвам комбинативния футбол и искам по-креативен играч", заяви опитният специалист.


В последните седмици разградчани продадоха двама футболисти, които бяха ползвани на позицията зад централния нападател - Доминик Янков, отишъл срещу сериозна сума в Монреал, и Нонато. Бразилецът не игра на "Хювефарма Арена" и през есента, като бе преотстъпен на Сантос, който впоследствие откупи правата му.


През това време в по-предни позиции се изявяваше Якуб Пьотровски. Полякът показа много силна форма и се отчете с 6 гола и 3 асистенции в efbet Лига, както и още 6 попадения в Лига Европа и Лигата на конференциите. По време на лагера в Турция обаче Дерменджиев върна халфа малко по-назад по терена и го натовари със задачата да изнася топката. Така към момента Лудогорец разполага само с Тодор Неделев като типичен плеймейкър, който да носи креативността в нападение. Именно любимецът на феновете на Ботев (Пловдив) ще започне сезона като титуляр на поста зад централния нападател. Той бе и един от малкото футболисти, които взеха участие във всяка една от петте контроли на Лудогорец в Турция. В Разград се надяват все пак до края на трансферния прозорец да намерят алтернатива на пловдивчанина.


"От 10 февруари до 3-4 март имаме седем мача. Трябват ни играчи и мисля, че докато затвори трансферният прозорец, ще има нови футболисти при нас. Веднага е трудно да се включат, ще е необходимо време за адаптация, но ситуацията е такава", коментира още Дерменджиев.


"Тема спорт"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация