ЧРД на великия Кристиано Роналдо!

00:07
ЧРД на великия Кристиано Роналдо!

Един от най-великите играчи в историята на футбола - Кристиано Роналдо, днес празнува своя 39-и рожден ден. Португалецът е роден на 5 февруари 1985 година във Фуншал, остров Мадейра.

Нападателят започва своята кариера в Спортинг Лисабон и бързо си гарантира трансфер в Манчестър Юнайтед, където играе под ръководството на сър Алекс Фъргюсън. След като се превръща в суперзвезда с екипа на “червените дяволи”, той преминава в Реал Мадрид, където се затвърждава още повече като един от водещите съвременни футболисти с невероятните си изяви за “Кралския клуб”. След дългия си период в испанската столица Кристиано преминава в Ювентус, където също впечатлява със своите изяви. Последва кратко завръщане в “Олд Трафорд”, за да се стигне до изненадващия му трансфер в Ал Насър Рияд, където продължава да бележи гол след гол.

Колективните и индивиуалните отличия, както и рекордите на Роналдо, са неизброими. CR7 е голмайстор номер 1 в историята на футбола със своите 873 попадения и 249 асистенции в общо 1204 мача на клубно и национално ниво. Трофеите му са общо 35, като сред тях личат пет такива от Шампионска лига, една европейска титла, три титли на Англия, две титли на Испания и две титли на Италия. На индивидуално ниво най-впечатляващи са петте му “Златни топки” и четирите му “Златни обувки”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация