Страхотен мач между Волфсбург и Хофенхайм

19:25
Страхотен мач между Волфсбург и Хофенхайм

Волфсбург и Хофенхайм завършиха 2:2 в атрактивен мач от 20-тия кръг на Бундеслигата. Гостите повеждаха на два пъти чрез попадения на Максимилиан Байер (6’) и Гриша Прьомел (66’), но с два гола на резервата Ловро Маер (58’, 70’-дузпа) “вълците” успяваха да изравнят.

Гостите започнаха по-добре мача и логично откриха резултата съвсем рано. След добра контраатака Максимилиан Байер получи добър пас от Умут Тохумджу, финтира защитник на Волфсбург и с хубав удар с левия крак откри резултата за Хофенхайм в 6-ата минута - 0:1. Шест минути по-късно гостите имаха нова добра възможност, но Андрей Крамарич стреля встрани от вратата на Кун Кастеелс. Постепенно Волфсбург успя да се посъбуди и в 20-ата минута имаше страхотна възможност да изравни, когато след комбинация между датчаните Йоаким Меле и Йонас Винд последният се обърна и стреля, но нацели страничната греда на стража на Хофе Оливер Бауман.

Няколко минути по-късно “вълците” имаха нова чудесна възможност отново чрез Винд, чийто удар обаче бе отразен от вратаря на гостите. Последваха по един точен удар за двата отбора, съответно на Кевин Беренс и Крамарич, които обаче на затрудниха двамата голкипъри. Малко преди края на първата част Антон Стах от Хофенхайм пък пробва опасен далечен изстрел, който кацна на горната страна на мрежата. В последните секунди на полувремето дойде още една възможност за гостите след удар с глава на Ваут Вегхорст, избит с мъка в корнер от Кастеелс.

Втората част бе по-интересна и предложи няколко попадения. Волфсбург успя да изравни в 58-ата минута, когато Кевин Беренс свали топката за резервата Ловро Маер, а хърватинът с хубав удар с левия крак успя да възстанови равенството. Само осем минути по-късно обаче Хофе отново излезе напред. Иляс Бебу комбинира с Гриша Прьомел, чийто удар рикошира в бранител на Волфсбург и влетя в мрежата на домакините 1:2. В 70-ата минута “вълците” отново успяха да изравнят. Стенли Н’Соки избута и задържа Ловро Маер в наказателното си поле и реферът Флориан Бадщубнер отсъди дузпа. Зад бялата точка застана потърпевшият хърватин, който изпълни безапелационно и вкара втория си гол в мача - 2:2. До края на мача Волсфбург имаше инициативата, като Матиас Сванберг и Себастиан Борнау можеха да отбележат, но Бауман се намеси добре и запази точката за тима си. Бебу от Хофе пък имаше последния шанс в двубоя, но ударът му с глава завърши в ръцете на Кастеелс.

С получилото се равенство се затвърдиха негативните серии без успех и за двата отбора. Волфсбург вече е пет поредни мача без победа в Бундеслигата, като записа четърто последователно равенство и е на 11-о място с 23 точки. С три точки повече е Хофе, като тимът  няма победа в 6 последователни срещи в първенството, и е с три места  и три точки по-напред от днешния си съперник.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация