Още една грандиозна издънка на Челси

18:30
Още една грандиозна издънка на Челси

Феновете на Челси трябваше да преживеят ново разочарование. Лондончани загубиха на “Стамфорд Бридж” с 2:4 от Уулвърхямптън. Тимът на Маурисио Почетино получи четири гола във втори пореден мач, след като това се случи и срещу Ливърпул през седмица. С днешния успех “вълците” изпревариха “сините”, които вече са 11-ти в класирането.

Коул Палмър откри резултата в 19-ата минута, но секунди по-късно Матеус Куня изравни. Малко преди почивката Раян Аит-Нури изведе гостите напред, като първите два гола на Уулвс станаха след сериозен рикошет. Куня отбеляза втория си гол в 63-ата минута, а след това оформи своя хеттрик в 82-ата минута от дузпа. Тиаго Силва върна едно попадение за Челси малко преди края.

Домакините не започнаха по най-добрия възможен начин. Две грешки в средата на терена доведоха до опасни атаки на “вълците”. В първия случай Педро Нето напредна и стреля, но Петрович отрази изстрела. Вратарят на “сините” се справи и с изстрел на Лемина секунди по-късно. Отговорът на Челси бе прекрасно подаване на Енцо Фернандес към Нкунку. Нападателят бе зад защитата, но Жозе Са излезе и блокира удара. Нкунку не успя и при добавката, тъй като Доусън го спря да насочи топката към опразнената врата.

След първоначалните добри минути на гостите Челси пое контрол върху случващото се на терена и доминираше. В 19-ата минута те поведоха след отлична комбинация. Кайседо изведе Палмър и той откри резултата. Преднината на домакините обаче се задържа твърде кратко. Кайседо загуби топката в средата на терена, тя стигна до Куня, а неговият удар се отклони в Тиаго Силва и не остави шансове на Петрович.

Изравнителното попадение сякаш спря импулса на съперника. “Вълците” бяха отлично организирани и не позволяваха да се стига до много опасни ситуации пред вратата им. При едно от редките положения пред Са Стърлинг стреля над вратата. Малко по-късно Гомеш бе изпуснат в наказателното поле на “сините”, но Гомес прати топката над вратата.

Идеите в играта на тима на Почетино не бяха много. Малко преди почивката лондончани допуснаха втори гол, като отново нямаха късмет. Добра атака на гостите бе завършена с неточен удар на Раян Аит-Нуре. Топката обаче се отклони в Дисаси и се озова в мрежата.

На почивката феновете на Челси изпратиха с освирквания отбора, който започна активно второто полувреме, въпреки че грешките продължиха. Стърлинг имаше великолепна възможност да изравни. Палмър напредна и центрира към Чилуел, който прекрасно насочи топката към Рахийм в наказателното поле, но неговият удар бе крайно неточен. Домакините действаха активно, но липсваше достатъчно качество в играта им.

В защита пък “сините” имаха сериозни проблеми. Две поредни нарушения в близост до наказателното поле позволиха на Сарабия да пробва мерника си. Първият му опит не бе лош, но топката мина малко покрай вратата, а при втория стената си свърши работата. Добра атака на лондончани не завърши с удар, който да затрудни Са. В 63-ата минута грешка на Енцо Фернандес позволи на Нето да напредне отдясно. Той мина покрай Тиаго Силва и пусна към Куня, който отбеляза втория си гол в мача.

Уулвс продължи да атакува и малко след това беше близо до нов гол. Куня намери Сарабия, но ударът бе над вратата. Почетино опита да промени нещо със смени, но това не даде резултат. Матеус Куня стигна до хеттрик в 82-ата минута, след като Густо го събори в наказателното поле. Бразилецът бе точен от отсъдената дузпа. Малко след това Тиаго Силва върна едно попадение, но то не бе голямо утешение за феновете на тима.

ЧЕЛСИ - УУЛВЪРХЯМПТЪН 2:4

1:0 - Палмър 19'
1:1 - Куня 22'
1:2 - Аит-Нури 43'
1:3 - Куня 63'
1:4 - Куня 82'-д.
2:4 - Тиаго Силва 86'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация